• header-over-ons.jpg

« Terug

Nieuwbouw Amandelhof in 2019 van start

1AmandelhofCedrah.jpg24 sep

Het startsein voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum Amandelhof is een feit. Zorgorganisatie Cedrah gaf de primeur aan de bewoners en medewerkers van de Capelse locatie. Zij kregen op donderdag 20 september het ontwerp gepresenteerd. Het complex, dat is gelegen in het Amandelpark, wordt vanaf het voorjaar 2019 volledig vernieuwd waarbij ook het park een nieuwe invulling krijgt.

Toekomstbestendig bouwen
De informatiebijeenkomst vond plaats in het huidige woonzorgcentrum. Bewoners en medewerkers werden bijgepraat over de status van het project en de nog te nemen stappen. Marianne de Vries locatiemanager van Amandelhof: “Ik ben verheugd dat we vanavond gezamenlijk dit traject starten en ons in gaan zetten voor een huis waar het goed wonen én goed werken is.”
In het nieuwe plan maakt Amandelhof onderdeel uit van het Amandelpark. Een plek waar wonen,  zorg, ontmoeting en natuur vloeiend in elkaar overgaan.
Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit verschillende woonvormen met zorg, in drie verschillende bouwblokken. Christiaan van de Wege, manager Wonen & Vastgoed bij Cedrah: “Het plan speelt maximaal in op de huidige en toekomstige vraag naar maatwerk en keuzevrijheid in wonen en zorg met een flexibel, toekomstbestendig en duurzaam woonzorg- en bouwconcept.” Naast het zorggebouw vormen ook sociale huur, dure huur en koopappartementen onderdeel van het plan.
Volgens Jos Hermans, architect bij RoosRos Architecten en ontwerper van de nieuwe Amandelhof, is het duidelijk: “Het is een ensemble van drie gebouwen, zichtbaar familie van elkaar, met een subtiele fysiek verbondenheid en het door lopende groene landschap maakt de connectie van Amandelhof met de omgeving. Hiermee is uitvoer gegeven aan de opdracht: Ontmoeten, verbinden en welzijn in het groene Amandelpark.”

Bouw voorjaar 2019 van start
De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk gaat het nieuwe woonzorgcentrum realiseren. Op 10 september jl. tekenden Cedrah en de ontwikkelende aannemer de overeenkomst. Cedrah-bestuurder Teunis Stoop: “Een bijzonder moment waar lang en intensief naar is toegewerkt. Met de ondertekening is het startsein gegeven en staan de lichten op groen om het woonzorgcentrum bestaande uit een gebouw voor intensieve zorg en een gebouw met sociale huurappartementen te realiseren. Over het derde gebouw met huur- en koopappartementen in de vrije sector zijn we nog in gesprek. Met de realisatie van dit nieuwbouwplan zijn we bovenal dankbaar dat de reformatorische ouderenzorg gecontinueerd kan worden.” De planning is dat in het voorjaar van 2019 gestart wordt met de werkzaamheden. De verwachting is dat het gehele proces gefaseerd van slopen en opnieuw bouwen ongeveer twee jaar zal gaan duren.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven