Amandelhof

Projectinformatie

Plaats: Capelle aan den IJssel
Opdrachtgever: Cedrah
Architect: RoosRos Architecten
Projectcategorie: Woonzorgcentra
Projectstatus: In uitvoering

De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk gaat het nieuwe woonzorgcentrum Amandelhof realiseren. Op 10 september 2018 tekenden Cedrah en de ontwikkelende aannemer de overeenkomst.

Het plan omvat de sloop van het huidige Amandelhof om plaats te maken voor drie nieuwe gebouwen; modern, pragmatisch, licht en toekomstgericht. Het gebouw dat grenst aan het Amandelpark is voor vier woongroepen van ieder elf dementerende ouderen. Elke woongroep beschikt over elf zorgstudio’s met eigen zitkamer, slaapkamer en badkamer. Deze zijn allemaal gesitueerd in de nabijheid van de gezamenlijke huiskamer. Hier zal worden gekookt, gegeten en er is ruimte voor (spel)activiteiten. Het ademt een gezellige sfeer uit en heeft een knipoog naar het verleden.

In het middelste bouwdeel zit de hoofdentree vlakbij de brasserie, de dagbesteding, de winkel en het terras. Boven dit algemene gedeelte zijn de (sociale) huurappartementen gesitueerd. Vijf woonlagen met ieder zeven appartementen, georiënteerd op het park of uitkijkend richting de Fluiterlaan. Het parkeren gebeurt onder het groen dat aansluit op het Amandelpark en is verzonken in de grond. Verheven boven het park starten de bouwlagen met de appartementen. Vijf woningen per laag. Ieder met een prachtig uitzicht over het park, het water of de aangrenzende laan.

De drie naast elkaar gelegen gebouwen worden met elkaar verbonden door een opgetilde gang op de eerste verdieping. Deze subtiel vormgegeven brug brengt verbinding tussen de bouwdelen, waardoor bewoners, bezoekers en verzorgenden snel en droog op hun bestemming kunnen komen. Het groene landschap loopt onder de brug door en maakt een connectie tussen de aangrenzende wijk en het park. Het nieuwe Amandelhof ligt midden in het Groene Hart.

BOUWEN AAN DE ZORG:
Bouwen aan de Zorg - Amandelhof Capelle aan den IJssel

STEDENBOUW.NL:
Stedenbouw - Amandelhof Pagina 001.jpg

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u een bericht ontvangen als er een update van dit project beschikbaar is?

Volg dit project

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven