• header-over-ons.jpg

« Terug

Een sterk bouwteam

01 - Reeuwijk - 1.JPG17 jul

PARQ GREEN - De Vries en Verburg Bouw neemt na de eerste fase nu ook de bouw van de tweede fase voor haar rekening en dat biedt voordelen zoals blijkt uit het interview dat wij hadden met Johan van der Velde, projectleider van de bouw van de 86 woningen in de tweede fase van ParqGreen.

Johan is al 15 jaar werkzaam bij De Vries en Verburg en sinds 2013 nauw betrokken bij het project. ‘We startten destijds met de bouw van zeven woningen in het modelwoningenpark. In deze periode werden wij betrokken bij het ontwerpteam en was er veel overleg met Kolpa, de architect en de projectdirecteur Heine van Nieuwenhuijze. De bouw met kelders was iets bijzonders en ook toch voor ons weer niet. Dankzij de jarenlange ervaring in regionale kelderbouw, konden wij reeds in deze fase passend adviseren’ vertelt Johan.

‘In de nieuwe fase zijn diverse optimalisaties doorgevoerd, zoals een betonnen verdiepingsvloer, kalkzandsteen binnenwanden en een overkapping van de pergola. Samen met de uitbouw aan de woningen creëren we nu toch met elkaar weer een bijpassend, maar nieuw beeld in het park en dat is weer een mooie uitdaging.

Belangrijk bij de bouw van dit park is een goede structuur in verband met de vele watergangen. Om deze reden werken wij met verschillende ploegen per vak. Deze bouw van totaal 86 woningen is opgedeeld in 8 vakken en ieder vak bevindt zich in een eigen fase. Per vak zijn speciale teams aan de slag met specifieke werkzaamheden. Zo is er de wandenploeg, de verdiepingsvloerploeg, de afdeling kappen en gevelafwerking, de afdeling dakpannen en het team voor de afbouw. We werken met een ‘treintjesmodel’ waarin de verschillende teams elkaar opvolgen op vak niveau. Dit werkt perfect en dankzij een vrijwel ongewijzigde samenstelling van de partners, toeleveranciers en bedrijven voor het grondwerk, wegen, bestrating, Nuts- voorzieningen, meubilering en overige zaken zijn we vanaf de start van de bouw als team al op elkaar ingespeeld.

De planning klopt dan ook en we verwachten het eerste vak medio september bouwkundig gereed te hebben, waarna de overige partijen op deze plaats aan de slag kunnen. De Nutsvoorzieningen worden vanaf oktober ingepland en medio voorjaar 2019 worden de 86 woningen in de tweede fase opgeleverd en zijn klaar voor de verhuur aan de gasten van Landal De Reeuwijkse Plassen.‘

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven