48 Zorgwoningen Naomigang

Projectinformatie

Plaats: Zoetermeer
Opdrachtgever: De Goede Woning
Architect: INBO
Projectcategorie: Woonzorgcentra
Projectstatus: Gerealiseerd

In Zoetermeer realiseerde De Vries en Verburg in opdracht van De Goede Woning 48 zorgwoningen Naomigang. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die 24 uurs zorg nodig hebben.

Op 7 mei 2018 vond de officiële start van de bouw plaats, in het bijzijn van wethouder Taco Kuiper (Wonen) en wethouder Isabelle Vugs (Zorg).

Aardgasloos
Het woonzorggebouw is ‘all-electric’ gebouwd, dus zonder gasaansluitingen. De isolatiewaarde wordt hoog en op het dak liggen zonnepanelen. De verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. Dit past bij de ambitie van De Goede Woning op het gebied van duurzaamheid. Zij willen dat al hun woningen in 2035 voorbereid zijn op aardgasloos, of het uiteraard al zijn.

Eigentijdse opzet
De opzet van de gebouwen is anders van opzet dan een traditioneel verpleeghuis. Er komen meer privéruimten en minder algemene ruimten. In de nieuwe situatie heeft iedere bewoner een tweekamerappartement met een woonkamer en aparte slaapkamer, waardoor de individuele woonfunctie een belangrijke factor vormt. Daarnaast worden er zes gemeenschappelijke buurtkamers gerealiseerd: per groepsruimte voor acht bewoners.

Het woonzorggebouw aan de Naomigang is op 23 mei 2019 opgeleverd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven