GoDare

Projectinformatie

Plaats: Maassluis
Architect: StudioDAT
Projectcategorie: Service en Onderhoud
Projectstatus:
Gerealiseerd

De Vries en Verburg realiseerde de verbouwing van GoDare op de Lely Campus in Maassluis.

GoDare is een samenwerking tussen Lely en Gevasol die hun krachten hebben gebundeld om jongeren te inspireren om gebruik te maken van technologie en innovatie voor een betere wereld. Om de volgende generatie technische pioniers nieuwgierig te maken door ze in contact te brengen met de makers en de machines.

In twee bestaande hallen op de Lely Campus is een nieuw inbouwpakket gerealiseerd. Er is een workshopspace, makerspace, auditorium en een Gevasol Development lab gerealiseerd inclusief spreekkamers en testruimten. Hierin worden kinderen en jongvolwassenen gertriggerd en nieuwsgierig gemaakt naar technologie en worden ze gestimuleerd om ‘uitvinder’ te worden.

Het pand dateert uit 1958 en heeft een bruto vloeroppervlakte van 1.125m2. Door de gewijzigde functie moest de staalconstructie verzwaard worden. Alle buitengevels zijn voorzien van voorzetwanden en de benodigde installaties worden gerealiseerd. De huidige overheaddeuren zijn vervangen door grote aluminium vliesgevels. Met de aluminium gevelkozijnen wordt meer daglicht gerealiseerd. De bestaande betonvloer is voorzien van een coating. Ook de totale vaste inrichting mochten wij verzorgen zoals de pantry, wastafels, vaste kasten en een garderobemeubel. Het geheel heeft zijn mooie industriële look behouden. Op deze manier ontstaat er een dynamische omgeving met diverse faciliteiten, waar technische professionals en jongeren onder één dak ontdekken, verkennen en creëren.

Het ontwerp is gemaakt door StudioDAT uit Rotterdam. Als constructeur is IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam betrokken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven