Compaxo (kantine)

Projectinformatie

Plaats: Gouda
Opdrachtgever: Compaxo Fijne Vleeswaren
Architect: GBS architecten
Projectcategorie: Service en Onderhoud
Projectstatus:
Gerealiseerd

In opdracht van Compaxo Fijne Vleeswaren realiseerden wij een nieuwe kantine, garderobe High Care, een corridor over het bestaande dak en een gevelrenovatie van een bestaand kantoor in Gouda. Om dit mogelijk te maken moest eerst een gedeelte van het bestaande kantoor worden gesloopt. De nieuwbouw werd aan alle kanten omsloten door bestaande belendingen. In verband met trillingen was ervoor gekozen om het heiwerk uit te voeren met schroefinjectiepalen. 

Het gebouw heeft 2 verdiepingen, uitgevoerd in een kanaalplaatvloer. Het dak is gedeeltelijk uitgevoerd in een plat dak middels stalen dakplaten, het grootste dakvlak is echter uitgevoerd in een gebogen sporenkap middels prefab houtskeletbouw met als eindafwerking een gebogen golfplaten dak. De voorgevel is een vliesgevel die in dezelfde rondingen meeloopt als het ronde dakvlak. In dezelfde contouren van het dak is tegen de vliesgevel een ovaal gemaakt met als eindafwerking composiet beplating.

Op het dak boven de bestaande productiehallen realiseerden we een corridor van ca. 65 meter lang (!). De constructie is een thermisch verzinkte staalconstructie met sandwich dak- en gevelbekleding. De vloer van de corridor is uitgevoerd in een staalplaatbetonvloer. Naast de nieuwbouw is ook de gevel van het bestaande kantoor gerenoveerd.

Het huidige metselwerk is voorzien van een isolatiesysteem en vervolgens gestuukt. De kozijnen zijn vervangen voor aluminium gevelkozijnen. Na een voorafgaande engineeringsfase hebben wij dit prachtige en technische uitdagende project als bouwteampartner mogen uitvoeren. 

"De samenwerking met De Vries en Verburg was TOP!"
(opdrachtgever Compaxo)

"De samenwerking was constructief, transparant en met wederzijds respect wat heeft geleid tot een mooi resultaat en een meer dan tevreden opdrachtgever."
(architect Compaxo)

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven