Andritz
Projectinformatie
Plaats: Waddinxveen
Opdrachtgever: Andritz
Architect: GBS Architecten
Projectcategorie: Service en Onderhoud
Projectstatus: Gerealiseerd
Als bouwteam aannemer heeft De Vries en Verburg een inbouw voor het Food Innovation Xperience-centrum van Andritz in Waddinxveen gerealiseerd.
Een gloednieuwe state-of-the-art voedseltest- en opschalingsfaciliteit met een totale oppervlakte van 1.450 m2.
Het beschikt over een top-of-the-line ATEX-testomgeving voor voedsel- en diervoederproducenten. Er kunnen nieuwe toepassingen worden getest en bestaande kunnen worden opgewaardeerd.
In de bestaande hal zijn middels een staalconstructie met staalplaatbetonvloer voorzieningen gerealiseerd voor een laboratoriumruimte, hygiënesluis en toiletvoorzieningen op de begane grond. Op de 1e verdieping zijn 2 meetingrooms gerealiseerd waarbij zicht is op het Food Innovation Xperience-centrum.
Na de hygiënesluis komen we in het Food Innovation Xperience-centrum waarbij gekozen is voor sandwichwanden en plafonds, robuuste RVS betonplinten en ucrete vloerafwerking met afschot naar RVS afvoerputten. Er zijn RVS snelroldeuren toegepast. De kozijnen in de foodruimten zijn allemaal voorzien van RVS kozijnen met geïsoleerde verzinkt stalen deuren.
"Wij hebben de samenwerking met het complete bouwteam echt als één team gevoeld dat met zijn allen gaat voor het gestelde einddoel."
(Opdrachtgever Andritz)