Moxy Hotel

Projectinformatie

Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Vastint Hospitality
Architect:JHK Architecten
Projectcategorie: Recreatie
DUURZAAM - LEED Platinum
Projectstatus: Gerealiseerd

Op bedrijventerrein 'Rotsoord' realiseerden wij in opdracht van Vastint een Utrechtse vestiging van het boetiekhotel Moxy. Moxy is een label van Marriott International.

Als locatie heeft Moxy voor 'Rotsoord' gekozen, dat ten zuiden tegen het centrum van Utrecht aan ligt. Het voormalig bedrijventerrein is volop in ontwikkeling en het nieuwe station Vaartsche Rijn koppelt dit gebied aan het nationale spoornetwerk.

Het gebouw heeft een alzijdige en transparante plint die een actieve bijdrage levert aan de belevingswaarde en leefbaarheid in deze nog in ontwikkeling zijnde hoek van Rotsoord. Hier bevinden zich de lounge, fitnessruimte en lobby van het hotel. Aan de waterkant is een beperkt terras voor hotelgasten. Alle faciliteiten van het gebouw, zoals technische ruimtes, installaties en afvalopslag zijn onopvallend opgenomen en weggewerkt in het gebouw. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn 172 hotelkamers, waarvan een aantal geschikt is voor gebruik door mindervaliden.

Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers zijn als houten elementen aangeleverd en in het werk gestapeld op een betonnen onderconstructie. Deze methodiek heeft gezorgd voor een korte bouwperiode en beperkte overlast voor de omwonenden gedurende de bouw. Het gebouw voldoet aan de hoge eisen die Marriott stelt aan haar hotels, waardoor de kwaliteit van het gebouw het Nederlandse Bouwbesluit overstijgt.

Met het nieuwe Moxy Hotel is Rotsoord een aantrekkelijk gebouw rijker en hebben de bezoekers van Utrecht een comfortabele uitvalsbasis! Moxy Utrecht is LEED Platinum gecertificeerd.

INDUSTRIEBOUW:
Industriebouw - Hotel Moxy Utrecht.jpg

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven