Moxy Hotel

Projectinformatie

Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Vastint Hospitality
Architect:JHK Architecten
Projectcategorie: Recreatie
DUURZAAM - LEED Gold
Projectstatus: In uitvoering

Op bedrijventerrein 'Rotsoord' realiseren wij in opdracht van Vastint een een Utrechtse vestiging van het boetiekhotel Moxy. Moxy is een label van Marriott International.

Als locatie kiest Moxy voor 'Rotsoord', dat ten zuiden tegen het centrum van Utrecht aan ligt. Het voormalig bedrijventerrein is volop in ontwikkeling en het nieuwe station Vaartsche Rijn koppelt dit gebied aan het nationale spoornetwerk.

Het gebouw krijgt een alzijdige en transparante plint die een actieve bijdrage levert aan de belevingswaarde en leefbaarheid in deze nog in ontwikkeling zijnde hoek van Rotsoord. Hier bevinden zich de lounge, fitnessruimte en lobby van het hotel. Aan de waterkant is een beperkt terras voor hotelgasten. Alle faciliteiten van het gebouw, zoals technische ruimtes, installaties en afvalopslag zijn onopvallend opgenomen en weggewerkt in het gebouw. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn 172 hotelkamers, waarvan er een aantal geschikt is voor gebruik door mindervaliden.

Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers zullen als houten elementen worden aangeleverd en in het werk worden gestapeld op een betonnen onderconstructie. Deze methodiek zorgt voor een korte bouwperiode en beperkte overlast voor de omwonenden gedurende de bouw. Het gebouw voldoet aan de hoge eisen die Marriott stelt aan haar hotels, waardoor de kwaliteit van het gebouw het Nederlandse Bouwbesluit overstijgt.

Bij de realisatie wordt gestreefd naar een LEED Gold duurzaamheidslabel.

Met het nieuwe Moxy Hotel is Rotsoord een aantrekkelijk gebouw rijker en hebben de bezoekers van Utrecht een comfortabele uitvalsbasis!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u een bericht ontvangen als er een update van dit project beschikbaar is?

Volg dit project

OP KARAKTER 14 nu online!

Relatiemagazine OP KARAKTER 14, december 2020.png

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Contact

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Telefoon
  0182 - 34 17 41
E-mail info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven