Donker Curtius

Projectinformatie

Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: Gemeente Den Haag en Stichting Lucas Onderwijs
Architect: Spring Architecten
Co-architect: ArchiTech Company

Projectcategorie: Onderwijs
Projectstatus: In aanbouw

De Vries en Verburg realiseert de nieuwbouw van Voorzieningencluster Donker Curtius in Den Haag in opdracht van Stichting Lucas Onderwijs en gemeente Den Haag. 

In het nieuwe onderwijsgebouw van ca. 11.000 m2 worden twee basisscholen, een middelbare school, een kinderdagverblijf en drie sportzalen gehuisvest. De twee basisscholen, De Oase en SBO Pastoor van Arsschool, bevinden zich in de noordvleugel. De middelbare school Hofstad Mavo Havo bevindt zich in de zuidvleugel. Het kinderdagverblijf Timo Dak en de Kijk Peuterspeelzaal bevinden zich op de begane grond tussen de twee vleugels in.

De verschillende functies van het gebouw zijn met elkaar verbonden door middel van multifunctionele ruimten en een interne brede 'wandelgang'. Hierdoor kunnen de scholen en de kinderopvang op een vanzelfsprekende manier gebruik maken van elkaars faciliteiten. Een flexibele indeling van het gebouw in de toekomst is gegarandeerd, doordat grote leerpleinen direct gekoppeld kunnen worden aan de lokalen. Het scholencomplex is ontworpen zonder dragende wanden, waardoor de scheidingswanden tussen de scholen verplaatst kunnen worden en op die manier groei en krimp onderling tussen de scholen kan worden opgevangen.

Voor wie alvast een virtuele rondleiding wil door de toekomstige nieuwbouw, is hier een impressie:

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u een bericht ontvangen als er een update van dit project beschikbaar is?

Volg dit project

Social Media

Blijf up-to-date door ons te volgen!

Contact

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven