NEXT Delft

Projectinformatie

Plaats: Delft
Opdrachtgever: Stone22 Development
Architect: Ector Hoogstad Architecten 
Projectcategorie: Bedrijfsgebouwen en Labs
DUURZAAM - BREEAM-NL Excellent
Projectstatus: Gerealiseerd

De Vries en Verburg realiseerde de nieuwbouw van het acceleratorgebouw NEXT Delft. Het gebouw, op de hoek van de Molengraaffsingel en Huismansingel op de TU Delft Campus, telt vier bouwlagen, waarvan de begane grond extra hoogte biedt aan ‘makerspace’; ruimte waarin op kleine schaal nieuwe producten kunnen worden geproduceerd en wordt geëxperimenteerd met innovatieve technologie.

De eerste verdieping bevat een mogelijke combinatie aan makerspace (light) en kantoorruimte; de bovenste twee bouwlagen krijgen kantoorbestemming. Centraal in het gebouw ligt een ruim atrium, waarin plaats is voor informele werkplekken en exposities, en dat toegang geeft tot een auditorium en vergadercentrum. Aan de zuidzijde heeft het gebouw een openbaar toegankelijke horeca, community space en een aantrekkelijk in het groen en aan het water gelegen zonnig buitenterras.

Het exterieur van het gebouw is een ontmoeting van hightech en eenvoud. Een metalen gevelbekleding speelt een dubbelrol als borstwering en zonweringslamel, met een karakteristiek reliëf als resultaat. Het gebouw past daarmee uitstekend in de architectonische traditie van de campus. 

Mede dankzij het oriëntatie-afhankelijke gevelontwerp, waarbij opwarming door zoninstraling wordt voorkomen met behoud van uitzicht en daglichttoetreding, wordt NEXT Delft een bijzonder duurzaam gebouw met een BREEAM-NL Excellent certificaat.

Klik hier voor de (project)website van NEXT Delft.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven