BioPartner Center 5

Projectinformatie

Plaats: Leiden
Opdrachtgever: Stichting BioPartner Academisch Bedrijven Centrum Leiden
Architect: Popma ter Steege Architecten (PTSA)
Projectcategorie: Bedrijfsgebouwen/Labs
Projectstatus: Gerealiseerd

De Vries en Verburg realiseerde de nieuwbouw van het kantoor- en laboratoriumgebouw BioPartner Center 5, gelegen op het Rhijngeest-Zuid in het Bio Science Park Leiden.
Incubator BioPartner 5 is een pionier in circulair bouwen en onderscheidt zich door de toepassing van een donor draagconstructie. Niet eerder is op deze schaal een stalen hoofddraagconstructie samengesteld uit herwonnen staal. Het gebouw is grotendeels dubbel circulair ontworpen. Al gebruikte materialen krijgen een tweede leven en zijn daarbij opnieuw demontabel toegepast.

BioPartner 5 is een incubatorgebouw voor bedrijven in Life Sciences en heeft als doel om te pionieren in een nieuw en nog kaal deel van het innovatiedistrict. Naast de karakteristieke flexibele laboratorium- en kantoorruimte voor start-ups, zijn daarom uitgebreide ondersteunende faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, vergadercentrum, wintertuin en terras. Zo is een inspirerende werkomgeving ontstaan waarin de samenwerkende cultuur van het Leiden Bio Science Park centraal staat.

BioPartner 5 biedt inspiratie voor een duurzame ontwikkeling van de campus. Op een inventieve manier is de staalconstructie uit het nabijgelegen Gorlaeus laboratorium gedemonteerd en hergebruikt als demontabele hoofddraagconstructie. Het robuuste staal is als zichtwerk toegepast en geeft karakter aan de nieuwbouw waarin de geschiedenis van het bekende laboratorium wordt voortgezet.

Met puin uit datzelfde gebouw is een low-tech groene gevel ontworpen, die het gebouw stevig verbindt met het maaiveld en een bodem is voor een diverse inheemse begroeiing. Beplanting wordt als een klein ecosysteem doorgezet rondom het gebouw tot aan het energiedak en gevoed met opgevangen regenwater.

VG Visie Wintergasten:
VG Visie Wintergasten - BioPartner Center 5 Leiden.jpg

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven