Van Vulpen

Projectinformatie

Plaats: Gorinchem
Opdrachtgever: A. de Nijs Beheer
Architect: Moen & van Oosten architekten
Projectcategorie: Kantoren
DUURZAAM - GPR
Projectstatus:Gerealiseerd

In opdracht van A. de Nijs Beheer realiseerden wij voor Van Vulpen op het industrieterrein Papland in Gorinchem een mooi nieuw kantoor met werkplaats.

Aangezien het industrieterrein geen parkeerruimte bood, is in het ontwerp gekozen om parkeergelegenheid te realiseren op de begane grond. Daarboven zijn twee verdiepingen met kantoorruimten gerealiseerd. Deze ruimten kenmerken zich door een transparante uitstraling door het gebruik van veel glas. Aan het kantoor is tevens een stalling en werkplaats gerealiseerd. De nieuwe werkplaats sluit aan op het terrein van de bestaande materieeldienst.

Van Vulpen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er is dan ook bewust gekozen voor een energieneutraal gebouw. Alle energie die nodig is voor het gebouw, wordt opgewekt met zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van een wko bron.

Na de oplevering van het energieneutraal hoofdkantoor Van Vulpen is deze beoordeeld volgens de GPR-methode (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) om de duurzaamheid van het gebouw te toetsen. De GPR toetst op vijf thema’s, het kantoor van Van Vulpen scoort energie-8,6, milieu-8,6, gezondheid-8,7, gebruikskwaliteit-8,7 en toekomstwaarde-8,7.

Een GPR score van 8,5 is te vergelijken met een duurzaamheidsscore BREEAM-NL Outstanding. Bij zo’n score is de maximale milieu-investeringsaftrek mogelijk. Het netto subsidie resultaat bij Van Vulpen komt uit op 5% van de totale bouwsom inclusief installaties.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven