IKEA

Projectinformatie

Plaats: Delft
Opdrachtgever: Inter IKEA Systems 
Architect: Knevel Architecten
Projectcategorie: Kantoren
Projectstatus: Gerealiseerd

De IKEA vestiging in Delft heeft als Concept Center een belangrijke rol in de Inter IKEA Systems organisatie. In deze vestiging is een IKEA winkel gevestigd waar de nieuwe producten van IKEA technisch en commercieel worden beproefd. Tevens is hier een kennis- en opleidingscentrum aanwezig waar medewerkers uit diverse landen worden opgeleid met als doel om het 'IKEA concept' verder te ontwikkelen.

Als gevolg van een wereldwijde herstructurering van de organisatie zullen meerdere 'business units' en 'support groups' in Delft worden ondergebracht. Om dit mogelijk te maken, is het bestaande kantoordeel in het IKEA Concept Center in Delft volledig gerevitaliseerd en aanzienlijk uitgebreid met een 2 laagse aanbouw. Er wordt plaats geboden aan circa 400 medewerkers met Delft als thuisbasis en er wordt daarnaast de mogelijkheid gecreëerd om IKEA medewerkers vanuit de hele wereld voor korte of langere tijd te ontvangen.

Op maandag 15 februari 2016 heeft de Vries en Verburg aan Inter Ikea Systems BV alle eerder gegunde tenders naar tevredenheid opgeleverd. Sinds begin 2015 heeft de Vries en Verburg deze tenders aangenomen, uitgevoerd en uiteindelijk nu ook opgeleverd. Opdrachtgever Inter Ikea Systems BV is inmiddels gestart met de inhuizing van de ruim 6.800 m2 BVO welke gedeeltelijk bestaat uit de revitalisatie van het bestaande kantoor (circa 3.500 m2) en uitbreiding middels nieuwbouw (circa 3.300 m2). Medio april 2016 wordt de nieuwe kantoorruimte in gebruik genomen.

Daarnaast realiseerden wij een daktuin 'The Garden' van circa 325 m2 op het bestaande dak van het klantenmagazijn die in gebruik is genomen door het personeel wat werkzaam is in het, door ons in 2015 gebouwde en gerevitaliseerde kantoor.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven