• header-over-ons.jpg

« Terug

Stahlberg start met bouwwerkzaamheden distributiecentrum Steekterpoort

Eerste paal Stahlberg Alphen aan den Rijn - NIEUWS.jpg27 jun

PERSBERICHT - Hoewel het project al ruim 2 jaar volledig vergund is, hebben vertragingen op het gebied van de benodigde stroomvoorziening ertoe geleid dat Stahlberg nu pas kan beginnen met het realiseren van een hypermodern en duurzaam distributiecentrum op industrieterrein Steekterpoort, pal naast de binnenvaart-containerterminal.

Dries Wilschut van Stahlberg zegt hierover: “Helaas was het zakelijk onverantwoord om eerder met de realisatie te beginnen, omdat we er vanzelfsprekend zeker van moesten zijn dat we bij oplevering ook een stroomaansluiting zouden hebben” Door achterlopende uitbreiding van het elektriciteit-netwerk heeft Stahlberg ook lang moeten wachten tot er licht aan het eind van de tunnel zichtbaar werd, maar daar is nu eindelijk sprake van. “Ons is duidelijk gemaakt dat we in Q1 2026 onze volledige aansluiting kunnen verwachten, dus daar werken we nu naar toe”

De komende periode zal daarom vooral gebruikt worden om de civiele (ondergrondse) en nuts-infrastructuur aan te gaan leggen. De Gemeente Alphen aan den Rijn is al geruime tijd volop bezig om de contouren van de kavel en de waterberging te realiseren. Verder wordt er een wijziging in de funderingstechniek onderzocht, waartoe -mede in verband met levertijden- een aantal testpalen geslagen worden. Deze gelegenheid is tevens aangegrepen om de ceremoniële eerste paal te slaan, een handeling die op woensdag 26 juni door wethouder Gerard van As verricht is.

Stahlberg realiseert op industrieterrein Steekterpoort een logistiek centrum dat aan de zeer hoge duurzaamheidseis 'BREEAM-NL Very Good' zal voldoen. Bovendien zal op het dak een zonnestroom-installatie van circa 11 Megawatt (qua capaciteit is dat genoeg voor 7-8.000 huishoudens) gebouwd worden. De aanvoer van goederen kan grotendeels over het water plaatsvinden, omdat de containerterminal van CCT zich op een steenworp afstand bevindt.  

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven