• header-over-ons.jpg

« Terug

In het Fundis Huis wordt vanaf 2025 samengewerkt aan duurzame ouderenzorg

Fundis Huis Gouda - NIEUWS.jpg26 feb

PERSBERICHT - In de spoorzone van Gouda wordt één van de duurzaamste kantoorpanden van Nederland gebouwd. Het voormalige kantoor van zorg- en welzijnsnetwerk Fundis in Gouda paste niet meer bij de visie van de organisatie op hybride werken en duurzaamheid. Omdat het pand ook niet meer te redden was, wordt op dezelfde locatie een volledig nieuw gebouw gerealiseerd. Deze week is op de bouwlocatie een symbolische 'eerste paal' van dit Fundis Huis geslagen.

Met de blik op de toekomst staan samenwerking en duurzaamheid in dit nieuwe Fundis Huis hoog in het vaandel. Als opdrachtgever en toekomstig gebruiker, hebben we met de bouw van het pand een hoger doel voor ogen dan alleen maar een werkplek bieden voor de eigen medewerkers: verbinding en samenwerking tussen mensen, afdelingen en bedrijven stimuleren, met toekomstbestendige ouderenzorg in het vizier.

Door kansrijke oplossingen te zoeken, kunnen we de uitdagingen in de ouderenzorg het hoofd bieden.
Dat is de missie van Fundis. Maar de toekomst van ouderenzorg vraagt iets van ons allemaal – ook als je niet in de zorg werkt. Samenwerking en verbinding zijn daarbij van het grootste belang. In het nieuwe pand, waar ook mensen en bedrijven van buitenaf van harte welkom zullen zijn om de samenwerking op te zoeken, kan dat straks nóg beter.

Een split level indeling in het Fundis Huis zorgt ervoor dat de bedrijven en verdiepingen op een natuurlijke manier met elkaar in contact staan. Het gemeenschappelijke hart van het pand is straks uitermate geschikt voor ontmoeten, samen werken en samenwerken.

Een houten huis
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de ontwikkeling van het nieuwe kantoorpand aan de Antwerpseweg, zowel in de bouw van het pand als de inrichting. In plaats van versleten en verouderde spullen weg te gooien, heeft bijna alles een nieuwe bestemming gekregen. Zo zijn onder andere meubels, verlichtingsarmaturen en vloerafwerkingen waar mogelijk hergebruikt, vanuit het perspectief van een circulaire inrichting.

Het Fundis Huis wordt bijna volledig van hout gebouwd. De houten constructie zal ook aan de binnenkant van het pand goed zichtbaar zijn. Hout is een stuk duurzamer dan beton en staal. Bouwen met hout heeft zelfs een positief effect op de uitstoot van CO2; het Fundis Huis wordt zelfs CO2-negatief. Daarnaast draagt een houten gebouw aan het fysieke en mentale welzijn van mensen die in het pand werken.

Naar verwachting wordt het Fundis Huis in 2025 opgeleverd en in gebruik genomen.

Klik hier voor het volledige artikel.

Fundis Huis Gouda

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven