• header-over-ons.jpg

« Terug

Wethouder Boere slaat eerste paal voor woningbouwproject Hoflaan Stolwijk

Foto John Wijntjes.JPG21 dec

HET KONTAKT - Wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard heeft dinsdag het startsein gegeven voor het woningbouwproject Hoflaan in Stolwijk

Dit project wordt ook ingezet als proef voor de gemeente om te oefenen met de nieuwe regels van de omgevingswet, die op 1 januari 2024 ingaat.

De Vries en Verburg Bouw bouwt langs de Bovenkerkseweg vijf grondgebonden woningen en een kantoorpand met bovenwoning, waarbij in het ontwerp extra aandacht is besteed aan de geschiedenis van Stolwijk. Het gaat om twee-onder-een-kap en drie-onder-een-kap woningen. 

Proefproject omgevingswet
Gemeente Krimpenerwaard test de nieuwe regels van de omgevingswet bij deze bouw. Deze wet brengt allerlei regels over de leefomgeving samen in één wet. Nu doet de gemeente niet meer de bouwcontrole, maar de kwaliteitsborger die is ingehuurd door de bouwer. 

Wethouder Ria Boere: “We willen zien hoe het gaat met de nieuwe regels, samen met iedereen die erbij betrokken is. Tot nu toe loopt alles volgens plan en begrijpen we steeds beter de rolverdeling onder deze nieuwe wet.”

Meer woningen in de toekomst
De bouw van deze woningen is het begin van het woningbouwproject Hoflaan. De komende jaren zullen nog eens 29 huurwoningen en 12 koopappartementen op deze locatie worden gebouwd, waaronder sociale huurappartementen voor senioren en betaalbare koopappartementen.

Eerdere stappen herontwikkeling 
In de afgelopen jaren zijn er al stappen gezet in de herontwikkeling van de Hoflaan. Er is een nieuwe brandweerkazerne gebouwd ter vervanging van de oude.

Eerder werd het oorlogsmonument verplaatst naar de Kievitslaan/Gruttostraat en is er een nieuwe zendmast geplaatst aan het Kerspelpad. De oude zendmast aan de Hoflaan zal in 2024 worden weggehaald.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven