• header-over-ons.jpg

« Terug

Plannen voor Poort van Reeuwijk

Poort van Reeuwijk.JPG29 nov

ReBo nieuws - Tussen de Goudsestraatweg, de Oud Reeuwijkseweg en de A12 vind je kantoren- en showrooms: De Reeuwijkse Poort. Op donderdag 23 november 2023 ondertekenden de gemeente en projectontwikkelaars Arvast en De Vries en Verburg Ontwikkeling een intentieovereenkomst om te onderzoeken of een deel hiervan gesloopt kan worden om plaats te maken voor woningbouw. Het gaat om nieuwe appartementen.

Eind mei 2024 moet de verkenning voor de transformatie van de Reeuwijkse Poort in Reeuwijk-Brug afgerond zijn. Dan moet duidelijk zijn of het project wel of niet kan doorgaan. De ontwikkelaar heeft de ambitie om medio 2025 gefaseerd te starten met de sloop en de bouw van ongeveer 200 huur- en koopappartementen in diverse prijsklassen. Deze appartementen zijn bedacht aan de zijde van de Reeuwijkse Plassen, waarbij ook gedacht wordt aan een aanlegplaats voor bootjes die een verbinding heeft met de Reeuwijkse Plassen.

De kant van de A12 blijft als kantoren-/showroomlocatie in gebruik en krijgt een opwaardering. In de komende periode wordt de haalbaarheid van dit plan verder onderzocht.

Wethouder Dirk-Jan Knol: “Dit levert een mooie bijdrage aan het oplossen van de grote behoefte en vraag naar woningen in onze gemeente. De Reeuwijkse Poort kent nu een mix van kantoren en showrooms. Tijdelijk woont hier nu een groot aantal Oekraïense vluchtelingen. Zo lang we bezig zijn met de plannen voor transformatie van het gebied, kan de locatie voor hen beschikbaar blijven.”

V.l.n.r. directeur/eigenaar Arjan van der Zwaan (Arvast), wethouder Dirk-Jan Knol en directeur Victor Donk (De Vries en Verburg).

Bron: Gemeente

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven