• header-over-ons.jpg

« Terug

Kick-off gebiedsontwikkeling TU Delft Campus Zuid een feit!

RoyBorghoutsFotografie-230223-TUD&LM-005.jpg24 feb

De TU Delft Campus Zuid wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot een bruisende omgeving met nieuwe faciliteiten voor onderwijs en onderzoek, waar bijeenkomsten en samenwerking worden bevorderd en gestimuleerd. Denk hierbij aan samenwerking binnen de TU Delft en kruisbestuiving met de verschillende bedrijven op de campus. De eerste zichtbare ontwikkeling is het nieuwe gebouw voor de faciliteit Logistiek en Milieu. Vandaag, 23 februari, heeft vicepresident Operations/Lid van de Raad van Bestuur, Marien van der Meer, ceremonieel de eerste paal op dit bijzondere gebouw geslagen.

Logistiek en Milieu

De afdeling Logistiek en Milieu (L&M) faciliteert de inkoop, opslag en distributie van laboratoriumbenodigdheden, chemicaliën en gassen die door de verschillende laboratoria van de TU Delft worden gebruikt. L&M verhuist van de huidige locatie naar een nieuw gebouw even verderop op het zuidelijke deel van de campus aan de Heertjeslaan.

Duurzaam bouwen

Als het gaat om duurzaamheid ligt de lat hoog. Het L&M-gebouw en de integratie ervan zijn ontworpen om natuurinclusief en klimaatadaptief te zijn. De gebogen daken hebben beplanting die zowel qua flora als fauna aansluit bij de lokale biodiversiteit van het omliggende polderlandschap. Met grote schuifpoorten van cortenstaal en overwoekerde biodiverse hellingen is het hek grotendeels onzichtbaar en is de veiligheidsgrens in het gebouw verwerkt. Ook bestaat het nieuwe gebouw zoveel mogelijk uit hernieuwbare en/of gerecyclede materialen. Het gebruik van veel glas geeft een open, luchtige uitstraling en zorgt voor optimaal daglicht op de werkplek. En mede dankzij de zonnepanelen op het dak, waarvan sommige zijn hergebruikt uit het huidige gebouw, wordt het nieuwe gebouw Logistiek en Milieu nog duurzamer.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven