• header-over-ons.jpg

« Terug

Hoogste punt van grootste vrachtgebouw op Schiphol in stijl gevierd

Vrachtgebouw hoogste punt.jpg09 sep

SCHIPHOL REAL ESTATE - Traditiegetrouw is donderdag 8 september 2022 het hoogste punt van het grootste vrachtgebouw op Schiphol gevierd. Schiphol Commercial Real Estate heeft circa 150 werknemers, die het gebouw realiseren in opdracht van De Vries en Verburg Bouw, bedankt met pannenbier en kapfooi voor het bereiken van het hoogste punt.

De overhandiging van het zogenaamde kapfooi ging gepaard met speeches en een act vanaf het hoogste punt van het gebouw. Iedere genodigde kreeg bij vertrek als aandenken een traditioneel flesje pannenbier mét etiquette van de nieuwbouw vracht 17 mee naar huis.

Duurzaam en innovatief

Schiphol heeft hoge duurzaamheidsambities, ook voor dit nieuwe vrachtgebouw. De vastgoedontwikkeling krijgt een BREEAM excellent certificaat voor duurzaamheid en het milieuvriendelijk ontwerp. Om een paar aspecten te noemen:

  • Minimaal 50% van het gebouw bestaat uit hergebruikte materialen.
  • De vrachtloods heeft een deels houten draagconstructie en het zogenaamde ‘Eagles Nest’ – met control room, eetgelegenheden, bespreekruimtes en opslag – is bijna volledig uit hout opgetrokken.
  • Het gigantische dak wordt voorzien van zonnepanelen.
  • Het gebouw zal aangesloten worden op een Warmte Koude Opslag (WKO) Installatie.
  • Het vrachtgebouw zal volledig demontabel zijn.

dnata Cargo City Amsterdam

De bouw van het vrachtgebouw voor huurder dnata is gestart in maart 2022. Het is één van de grootste en geavanceerde logistieke gebouwen op een luchthaven ter wereld. Het zal bestaan uit circa 61.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 6.700 m2 inpandige kantoorruimte en krijgt een overslagcapaciteit van 850.000 ton vracht op jaarbasis. Het ontwerp is van DP6 architecten en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door De Vries en Verburg Bouw B.V. Het gebouw zal door huurder dnata met de meest moderne en geavanceerde apparatuur worden ingericht. De oplevering van het gebouw aan huurder dnata is volgens de huidige planning in het 3e kwartaal van 2023.

Lees hier het volledige artikel.

hoogste_punt_8517

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven