• header-over-ons.jpg

« Terug

Bouwpartner (Peikko) aan het woord | demontabele kolomschoenen | Vrachtgebouw 17 Schiphol

Peikko.JPG19 aug

De aandacht voor demontabel bouwen neemt toe. De Vries en Verburg realiseert de grootste commerciële vastgoedontwikkeling op Schiphol: Vrachtgebouw 17 met 61.000 m² bedrijfsruimte en 6.700 m² kantoor met een innovatief bouwsysteem. De Vries en Verburg vindt het belangrijk om een inspiratiebron te zijn. Deze keer is Peikko aan het woord over de INNOVATIEVE DEMONTABELE KOLOMSCHOENEN.

Het systeem
Het verankeringssysteem bestaat uit kolomschoenen en ankerbouten. De kolomschoenen worden in de onderzijde van een prefab betonkolom gestort, terwijl de ankerbouten in de fundering of een andere kolom worden gestort. De moeren worden op de juiste hoogte gesteld, waarna de kolom op de ankerbouten vastgezet wordt. De voeg tussen de kolom en de onderliggende constructie wordt aangegoten met speciale verwijderbare krimpvrije mortel. 

Waarom innovatief?
Het grote nadeel van prefab betonbouw is dat alle onderdelen aan elkaar worden vastgegoten. Dit systeem is innovatief, omdat schroefverbindingen worden toegepast. Dit heeft als voordeel dat er geen gaingaten nodig zijn. Na verloop van jaren kan het systeem eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat de grote prefab kolommen op het project Vrachtgebouw 17 gemonteerd konden worden zonder schoren, dit draagt bij aan de snelle montage.

Bent u benieuwd wat innovatie bij De Vries en Verburg betekent of wilt u een interessante innovatie met ons delen?  
Neem dan contact met ons op! 

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven