• header-over-ons.jpg

« Terug

Woonzorg Nederland bouwt 130 zorgwoningen in Rotterdam Zuid

a.jpg03 jun

PERSBERICHT - Woonzorg Nederland bouwt een woonzorgcomplex met 137 woningen aan de Strevelsweg in Rotterdam. Daarvan zijn er 130 bedoeld voor intramurale zorg en 7 als zelfstandig appartement. Onder het gebouw komen 55 parkeerplaatsen. De bouw start in september, en naar verwachting wordt het pand in het eerste kwartaal van 2025 in gebruik genomen.

De nieuwbouw 'Simeon & Anna' vervangt het verpleeghuis op diezelfde locatie. Bewoners beschikken straks over een eigen tweekamerappartement en een gezamenlijke buurtkamer, keuken, buitenruimte en binnentuin. De daken van het gebouw zijn ontworpen om zoveel mogelijk water te bergen en worden voorzien van zonnepanelen.

Woonzorg Nederland neemt de grond en het ontwikkelplan over van de lokale woningcorporatie MaasWonen. Het woon-zorgcomplex wordt gerealiseerd door De Vries en Verburg Bouw en langjarig verhuurd aan zorginstelling Stichting Laurens.

Grote behoefte aan passende woningen
"Met de ontwikkeling van Simeon & Anna willen we voorzien in de grote behoefte aan zorgplekken en zelfstandige woningen voor senioren," zegt Woonzorg Nederland-bestuurder Cees van Boven. "In Rotterdam Zuid is daar een groot tekort aan. Woonzorg Nederland is blij en trots dat we daar onze bijdrage aan kunnen leveren. En het blijft hier niet bij, want we willen nog meer investeren in de regio."

Bewoners een thuis bieden
Jolanda Wakkerman, bestuurder van Stichting Laurens, voegt toe: “Als thuis wonen niet meer vanzelfsprekend is, heeft dat een enorme impact op mensen. Wij zijn enorm gemotiveerd om, samen met onze netwerkpartners, in te zetten op het ontwikkelen van nieuwe, integrale en duurzame woonzorgconcepten. Simeon & Anna is hiervan een mooi voorbeeld. Met de comfortabele appartementen in combinatie met gezellige buurtkamers en themagerichte beleefruimtes creëren we een omgeving waar het zo gewoon mogelijk wonen is. Zo bieden we alle bewoners een thuis, ongeacht de zorg die zij nodig hebben.”

Goede partner en buurman
Directeur Bestuurder van MaasWonen Richard de Boer is heel tevreden over de samenwerking met Stichting Laurens en Woonzorg Nederland. “De ambitie die wij hebben ontwikkeld op deze locatie is heel hoog vanwege het tekort aan betaalbare woningen en zorgvastgoed in Rotterdam Zuid. Wij kunnen dat niet alleen realiseren, en hebben in Woonzorg Nederland een goede partner en buurman gevonden die onze visie op ouderenhuisvesting deelt. We kijken ernaar uit om na realisering van het woonzorgcomplex te kunnen starten met de bouw van de volgende fase op deze locatie: 262 woningen in de sociale huur en middenhuur.”

Prachtig gebouw op zichtlocatie
Marco Dekker, commercieel directeur van De Vries en Verburg, ervaart een prettige samenwerking met Woonzorg Nederland. “We zijn verheugd dat wij woonzorgcomplex Simeon & Anna mogen realiseren en kijken ernaar uit om eind september te gaan starten met het project. Het wordt een prachtig gebouw op een zichtlocatie in Rotterdam. Mooi dat wij letterlijk en figuurlijk een steentje kunnen bijdragen aan dit project.”

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven