• header-over-ons.jpg

« Terug

Eerste paal voor grootste vrachtgebouw op Schiphol

1Vrachtgebouw17.jpg15 mrt

SCHIPHOL REAL ESTATE - Op Schiphol is met één druk op de knop een heistelling in werking gezet voor de bouw van vrachtgebouw 17, op het vrachtareaal Schiphol Zuidoost. Daarmee is het officiële startsein gegeven voor het verrijzen van een nieuwvrachtgebouw direct aan het platform, dat door Schiphol Commercial Real Estate voor huurder dnata wordt ontwikkeld.

Het vrachtgebouw, ook wel dnata Cargo City Amsterdam genoemd, wordt één van de grootste en geavanceerde logistieke gebouwen op een luchthaven ter wereld. Het bestaat straks uit circa 61.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 6.700 m2 inpandige kantoorruimte en krijgt een overslagcapaciteit van 850.000 ton vracht op jaarbasis. Het ontwerp is van DP6 architecten en de bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door De Vries en Verburg Bouw B.V. Het gebouw zal door huurder dnata met de meest moderne en geavanceerde apparatuur worden ingericht.ingericht en zal naar verwachting in de zomer van 2024 klaar voor gebruik zijn.

Duurzaam en innovatief

Schiphol heeft hoge duurzaamheidsambities, ook voor dit nieuwe vrachtgebouw. De vastgoedontwikkeling krijgt een BREEAM excellent certificaat voor duurzaamheid en het milieuvriendelijk ontwerp. Een aantal aspecten:

  • Minimaal 50% van het gebouw bestaat uit hergebruikte materialen.
  • De vrachtloods heeft een deels houten draagconstructie en het zogenaamde ‘Eagles Nest’ – met control room, eetgelegenheden, bespreekruimtes en opslag – is bijna volledig uit hout opgetrokken.
  • Het gigantische dak wordt voorzien van zonnepanelen
  • Het gebouw zal aangesloten worden op een Warmte Koude Opslag (WKO) Installatie.
  • Het vrachtgebouw zal volledig demontabel zijn

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven