• header-over-ons.jpg

« Terug

STEM | Zwembad De Boetzelaer genomineerd voor Trespa Project of the Year 2021!

1Boetzelaer.jpg24 jan

JONGENEEL - In de winter van 2019 ontstaat er een brand in Zwembad De Boetzelaer in Monster. De brand was zo hevig, dat het gebouw tot aan de eerste paal aan toe niet meer gered kon worden. Iets meer dan twee jaar later, opent De Boetzelaer begin juni 2021 een gloednieuw zwemparadijs. Het inmiddels gerenoveerde, duurzame gebouw kenmerkt zich door een fraai design en gezichtsbepalende gevelbekleding. Het Boetzelaer project wordt als zo uniek en creatief beschouwd, dat het zwembad genomineerd is voor Trespa Project of the Year 2021!

Normaliter duurt het veel langer om zo’n groot project als deze van de grond te krijgen. Maar door de snelle handelingen van de gemeente, konden vergunningen snel worden verleend en betrokken partijen als De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk en BAS1S Architecten uit Poeldijk, meteen met een bouwteam aan de slag. In een korte tijd bouwden zij een gebouw dat iets weg heeft van een abstracte piratenrots.

1.500 m² aan plaatmateriaal geleverd door Jongeneel
De gezichtsbepalende gevelbekleding van Trespa, in de uitvoering Aluminium Grey, heeft een satijnen afwerking. De volledige gevelbeplating is geleverd door Jongeneel Eindhoven. In totaal ging het om maar liefst 1.500m²! De panelen zijn door de Platerij van Jongeneel in Utrecht in de driehoekige vorm
op maat gezaagd en voorgeboord. De platen zijn vervolgens aangebracht door Flow gevelbekleding uit Lieshout.

Gevelbekleding met een optische illusie
De driehoekige panelen die gebruikt zijn voor de bekleding van De Boetzelaer, vormen een visueel effect door het plaatsen van de gevelplaten in tegengestelde richting. Verder is er een afwijkende looprichting in het dessin gecreëerd, waardoor de gevel niet meer vlak lijkt, terwijl dit in werkelijkheid wel het geval is. Bij de montage is het Phoenix façade systeem toegepast waarmee het aantal koudebruggen en het warmteverlies wordt beperkt. Bovendien kan met dit systeem de gevelopbouw slanker worden uitgevoerd. Kortom, het is dus een zeer energiezuinig en duurzaam gebouw!

Zwembad De Boetzelaer, het enige genomineerde Trespa project van Nederland!
Zwembad De Boetzelaer is een project die uniek in zijn soort is. Het is snel gerealiseerd, op een creatieve wijze gebouwd en ook nog eens duurzaam! Dit waren dan ook genoeg redenen voor Trespa om de Boetzelaer te nomineren voor het Trespa Project of the Year 2021. Ook overtuigd dat dit het
mooiste gevelproject van het jaar is? Bekijk het project dan nogmaals op de site van Trespa en breng snel je STEM uit!
N.B. Stemmen kan tot 31 januari 2022.

‘Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jongeneel

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven