• header-over-ons.jpg

« Terug

INNOVATIE OP DE KAART

INNOVATIE OP DE KAART 2.jpg20 dec

Wat is innovatie en wanneer kan innovatie worden ingezet? Daar ging het in het vorige artikel over. In een jaar tijd is veel gebeurd. Inmiddels staat het innovatieve programma van de werkgroep Innovatie letterlijk en figuurlijk OP DE KAART! Het innovatieve programma is divers, met zowel een interne als externe focus. We krijgen enthousiaste reacties van collega’s en ook opdrachtgevers zijn enthousiast over onze innovatieve aanpak. Welke opdrachtgever is niet enthousiast te maken voor de nieuwste en de beste innovatieve producten in zijn project? Sterker nog, er wordt specifiek om gevraagd! 

In het plaatje hieronder kunt u de meeste activiteiten van het afgelopen jaar vinden. Er is veel werk verzet bij de totstandkoming van de interne en externe film over innovatie. Heeft u de innovatiefilm nog niet gezien? Klik dan hier 

INNOVATIE OP DE KAART

INTERACTIE OP AFDELINGEN begon met het ontwikkelen en implementeren van Solibri op de afdeling Calculatie. Inmiddels zijn er diverse projecten waarbij hoeveelheden zijn bepaald met dit programma. Interactie met het (directie) secretariaat is in november 2021 van start gegaan. Het nagaan van kansen om het werk nog beter en efficiënter uit te voeren is niet het enige doel. Teambuilding en met elkaar bezig zijn, is minstens net zo belangrijk en leidt tot verbinding. Inmiddels is wel duidelijk, het secretariaat is een belangrijke spil tussen alle andere afdelingen. 

KENNISEIGENAARSCHAP is een thema waar achter de schermen hard aan gewerkt is. In het afgelopen werkvoorbereidersoverleg hebben drie kenniseigenaars de thema’s: BouwplanningenBouwbesluit en Foodsafe bouwen geïntroduceerd. Belangrijke thema’s om te ontwikkelen. Is ASTA het juiste planningsprogramma? Hoe kan het bouwbesluit worden gelezen? En wat betekenen de diverse normen rondom Foodsafe bouwen? Kennisdeling is van cruciaal belang. Sterker nog, het belangrijkste kapitaal van onze organisatie! 

Inmiddels is de materialenbibliotheek met INNOVATIEVE PRODUCTEN goed gevuld, we staan nog steeds open voor nieuwe producten. De input komt vanuit alle kanten in de organisatie naar de werkgroep Innovatie. Zelfs de afdeling Administratie blijft niet achter. In het voortraject vragen opdrachtgevers specifiek: Wat kunnen we van jullie verwachten rondom de inbreng van innovaties in het project? 

Een leuk voorbeeld van een INNOVATIEVE SAMENWERKING is de samenwerking met Beelen NEXT. We denken samen na over hoe we afval kunnen beperken en nog beter afval kunnen scheiden. Volgend jaar wordt een pilot gestart met de Waardebak. Materialen langer dan één meter kunnen in deze bak worden verzameld. Op grote bouwerijen wordt veel hout weggegooid (rachels, 2/3 en 2/4 e.d.). Beelen NEXT laat dit hout verwerken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gebruikte hout krijgt een nieuw leven als bijvoorbeeld een piketpaal, heimuts of meubel. Het motiveert enorm om hier een bijdrage aan te leveren. 

Alle innovatieve ideeën zijn welkom bij de werkgroep Innovatie. Stuur een bericht naar innovatie@devriesverburg.nl 

Op naar een innovatieve samenwerking in 2022!
 

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven