• header-over-ons.jpg

« Terug

Toekomstbouwers 2021 | Circulariteit is een ontdekkingsreis

Biopartner-2758.jpg12 okt

We kennen het verleden, we zien wat dat ons gebracht heeft, en we zien de noodzaak van verandering. De komende jaren zal deze verandering zich meer en meer doorzetten en vorm gaan krijgen.

Bij een deel van onze opdrachtgevers zien wij een toenemende ambitie op circulariteit en een behoefte om verder te gaan dan wettelijke minimumeisen. Dit uit zich in veel verschillende initiatieven en concepten. We zien dat er gebruik gemaakt wordt van bestaande bouwelementen, zoals een donorskelet voor de staalconstructie, maar ook dat er gebruik gemaakt wordt van prefab CLT-modules voor een hotel. Op andere projecten zien we dat demontabel bouwen een belangrijk onderwerp is.

"Ieder project kent zo zijn specifieke eisen en mogelijkheden."

Deze verandering vraag andere samenwerkingsvormen dan het lineaire bouwproces. Meer dan voorheen wordt van ons verwacht dat we verder denken dan ontwikkeling, bouw en onderhoud. Ook demontage en hergebruik zijn actuele thema’s. Dit vraagt andere samenwerkingsvormen met onze partners. De sloopbedrijven van voorheen, zijn inmiddels leveranciers van grondstoffen op gebouwelementen.

Om deze veranderingen te ondersteunen is een goede samenwerking van essentieel belang. Deze samenwerking wordt ondersteund door BIM, waarmee ontwerpen geoptimaliseerd worden, maar ook een digitaal gebouwdossier ontstaat, met daarbij een materiaalpaspoort.

Door de ontwikkelingen in technieken, concepten en samenwerkingen wordt ook ons personeel continu uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Alleen zo kunnen wij onze opdrachtgevers voorzien van gedegen advies en de circulaire ambities realiseren. Dit maakt het werken in de bouw uitdagender en fascinerender dan ooit.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven