• header-over-ons.jpg

« Terug

Interactie op afdelingen

solibro-innovatie-de-vries-en-verburg.jpg28 jul

Sociale innovatie wordt binnen De Vries en Verburg onder andere vormgegeven door interactie op afdelingen te stimuleren. Onze collega’s hebben diepgaande kennis over interne processen en kunnen kennis en ervaring goed combineren. Stimuleren en motiveren is van groot belang om succesvol te kunnen zijn. In het afgelopen jaar is het programma Solibri op de afdeling calculatie geïmplementeerd. Met dit programma kunnen we nog efficiënter en effectiever calculeren. Hierdoor neemt niet alleen het plezier in ons mooie vak toe, maar kunnen we ook mee op het hoogste niveau!

‘Sociale innovatie als middel om procesinnovatie vorm te geven!’

Vrijwel ieder bouwbedrijf werkt met BIM (Building Information Model). Een 3D-model waarin het bouwwerk virtueel wordt gebouwd. Deze ontwikkeling heeft jaren geleden zijn intrede in de bouwsector gedaan en ontwikkelt nog steeds door. De laatste jaren heeft er een enorme kwaliteitsslag van 3D-modellen plaatsgevonden door de BIM basis ILS (kwaliteitsafspraken over de opbouw van 3D-modellen). Ondanks de duidelijke kwaliteitsafspraken is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit van modellen op de afdeling calculatie. Vaak speelt ook de premature fase van het ontwerp en daarmee het 3D-model een rol. Om het 3D-model optimaal te gebruiken is het belangrijk dat het model overeenkomt met tekeningen, het bestek en de kleur- en materiaalstaat. Tijdens onze betrokkenheid in het bouwproces delen wij onze kennis met architecten en constructeurs. We bieden onze kennis graag zo vroeg mogelijk in het ontwerpproces aan om meerwaarde te genereren voor alle betrokken partijen. 

‘Wij staan ervoor open om met u kennis uit te wisselen over de kwaliteit van het 3D-model van uw project!’

Met het huidige 3D-calculatiepakket was het alleen mogelijk om met een goed opgebouwd 3D-model eenvoudig te calculeren. We hebben onszelf de doelstelling opgelegd om met 3D-modellen 100% effectief en efficiënt te kunnen calculeren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een pakket om betrouwbaar en eenvoudig hoeveelheden voor (grote) projecten te zoeken. Een zoektocht samen met de calculators François Harinck en Gerjan van Erk en onze innovatiemanager Harry Stolk. Na een inventarisatie van diverse programma’s zagen we al snel dat Solibri aan onze verwachtingen voldeed.

Met Solibri is het, naast het bekijken van het 3D-model, ook mogelijk om eigenschappen en hoeveelheden van gebouwelementen uit het 3D-model te halen. De kracht van het programma is de mogelijkheid om elementen te groeperen. We hebben veel energie gestoken in de inrichting van het programma, dit is tegelijkertijd van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie.

Een greep uit onze maatwerk ontwikkelingen:

  • De bouwelementen kunnen op Stabu volgorde automatisch worden gerangschikt;
  • Eigenschappen, zoals brandwerendheid en de kwaliteit van staalconstructies, worden in de verschillende data-
    bronnen opgespoord en gegroepeerd;
  • Het opsporen van kozijnmerken voor het genereren van kozijnmerkoverzichten;
  • Het filteren, bewerken en sorteren van de data uit Solibri in een doeltreffend Excel-template.

‘Het programma Solibri is niet uniek, de maatwerkinrichting zorgt ervoor dat De Vries en Verburg zich kan onderscheiden.’

Waarom is dit een mooi voorbeeld van sociale innovatie? Op de afdeling Calculatie kwam regelmatig de vraag naar voren om nog meer gebruik te maken van de data in 3D-modellen. De oplossing was aan het begin van het proces niet voorhanden. Door de kennis en ervaring van verschillende collega’s te gebruiken kwamen goede ideeën naar voren. Bestaande kennis en ervaring is de sleutel om succesvol te innoveren en met kleine stappen het werk efficiënter en beter maken. Door onze toegevoegde waarde blijven we onze klanten verrassen!

Labels
INNOVATIE / Samenwerkingen en ontwikkelingen

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven