• header-over-ons.jpg

« Terug

Product in beeld | PCM Koelen met zout

product-in-beeld-pcm-de-vries-en-verburg.jpg28 jul

Een koelmethode die al eeuwen oud is, maar de laatste jaren in steeds meer varianten op de markt gebracht. Dit is de meest duurzame en energiezuinige oplossing voor het koelen van ruimten. PCM is de afkorting van Phase Change Materials, ofwel een faseveranderingsmateriaal. PCM is in staat om grote hoeveelheden warmte of koude op te slaan en weer af te geven als de omgevingstemperatuur daarom vraagt. De samenstelling in PCM bestaat uit een zoutoplossing. Deze innovatieve techniek hebben wij recent in ons kantoor toegepast.

product-in-beeld-pcm-2-de-vries-en-verburg

Hoe werkt PCM koeling?

PCM maakt effectief gebruik van de buitentemperatuur. ‘s Nachts zorgt de toevoer van koude buitenlucht ervoor dat de PCM stolt en koude lucht wordt opgeslagen in het element. Overdag zorgt de PCM dat de omgevingslucht wordt gekoeld door de opgeslagen koude af te staan aan de ruimten. Tijdens de enkele zomerse nachten dat de temperatuur buiten te hoog is, kan incidenteel gebruik gemaakt worden van een airco. PCM zorgt voor het conditioneren van de toevoerlucht en stabiliseren van de relatievochtigheid.

Door deze innovatie is de ingeblazen lucht van een hogere temperatuur dan wanneer met lucht gekoeld zou worden. De minder koude lucht en lagere luchtsnelheid zorgen voor minder geluid door de ingeblazen lucht en minder kans op tocht. De hoeveelheid lucht wordt in ons kantoor geregeld aan de hand van de CO2-metingen, waarbij een maximum wordt aangehouden van 800 ppm.

Door gebruik te maken van PCM en een slimme regeling zorgen we voor een prettig binnenklimaat, waarbij een goede balans is tussen bouwkunde en installatietechniek, in dienst van de gebruiker.

Het grote verschil met een traditioneel aircosysteem en PCM koeltechniek is het jaarlijkse energieverbruik. Er wordt fors bespaard op de energierekening en daarbij draagt het systeem bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven