• header-over-ons.jpg

« Terug

BioPartner 5 Finalist Circular Award 2021

CA2021 Finalist Public.jpg26 jan

Vandaag mogen we bekend maken dat ons project BioPartner Center 5 is verkozen tot finalist van de Circular Awards 2021 als één van de drie kanshebbers.

De Vries en Verburg realiseert de nieuwbouw van het kantoor- en laboratoriumgebouw BioPartner Center 5, gelegen op het Rhijngeest-Zuid in het Bio Science Park Leiden. Incubator BioPartner 5 is een pionier in circulair bouwen en onderscheidt zich door de toepassing van een donor draagconstructie. Niet eerder is op deze schaal een stalen hoofddraagconstructie samengesteld uit herwonnen staal.

Het gebouw wordt geloofd als voorbeeld van grootschalig hergebruik in de bouw. Mede hierdoor is BioPartner 5 het eerste gebouw in Nederland dat #ParisProof te noemen is.

Circular Awards 2021 – Categorie Public
BioPartner Leiden: Voor de bouw van het nieuwe lab van BioPartner Leiden is een volledig staalskelet van een naburig donorgebouw gedemonteerd en hergebruikt. Dit scheelt niet alleen CO2-uitstoot die zou vrijkomen bij gebruik van nieuw staal. Ook vervuiling bij het transport is zo geminimaliseerd.

Lees ook: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/de-finalisten-van-de-circular-awards-2021-zijn-gekozen/

BOUWEN OP KARAKTER
betrouwbaar, betrokken en gedreven

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven