• header-over-ons.jpg

« Terug

Nieuwbouw GAMMA en P+R Noorderhelling gestart!

1GAMMAPR.jpg08 jan

Deze week is er gestart met de bouw van de nieuwe iconische GAMMA en Park & Ride-garage Noorderhelling (P+R) in Stadionpark. De parkeergarage komt bovenop de bouwmarkt te staan en biedt straks plaats aan 500 auto’s. Klussers kunnen terecht in een goed bereikbare bouwmarkt met 70 eigen parkeerplaatsen.

Gevel met ledverlichting
Parkeren in de nieuwe P+R is straks grotendeels overdekt. Alleen de parkeerplaatsen op het dak zijn in de openlucht. Er is gedacht aan voorzieningen zoals oplaadplekken, bezettingssignalering, cameratoezicht en toiletten. De nieuwe gevel van het gebouw bestaat uit een soort wikkel voorzien ledverlichting die van kleur kan veranderen. De verlichting kan zo ingesteld worden dat het erop lijkt dat het gebouw juicht als bijvoorbeeld Feyenoord scoort.

Verhuizen
Het terrein van de Noorderhelling werd voorheen al gebruikt als P+R voor onder andere stadionbezoekers. De parkeerlocatie met ruim 300 plaatsen groeide uit zijn voegen en was toe aan uitbreiding. Daarnaast moest de GAMMA verhuizen vanwege de ontwikkeling van Feyenoord City. De huidige winkel staat namelijk precies op de geplande middenstip van het nieuwe stadion. Op deze nieuwe locatie worden de twee functies door ontwikkelaar DunaVast samengevoegd in één modern nieuw gebouw. Aannemer De Vries en Verburg Bouw is deze week gestart met de heiwerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Neem een kijkje in het nieuwe gebouw:


Mobiliteit
Er wordt de komende jaren veel gebouwd in Stadionpark. Al deze bouwplannen zorgen ook voor een toename van bezoekers en in het (auto)verkeer. Rotterdam werkt hard aan een mobiliteitsaanpak om het autoverkeer naar het centrum terug te dringen. Deze nieuwe P+R draagt daaraan bij. Bezoekers van het stadion kunnen straks op loopafstand van het stadion terecht in deze nieuwe P+R met voorzieningen. Met tram 23 staan de gebruikers van de P+R binnen 10 minuten op de Kop van Zuid en met 15 minuten op de Coolsingel. Het parkeren op P+R Noorderhelling is voor de gebruikers van het Openbaar Vervoer gratis.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven