• header-over-ons.jpg

« Terug

Een jaar na de eerste paal begint Boetzelaer 2.0 echt vorm te krijgen: ‘Dit wordt het mooiste zwembad van Nederland’

Boetzelaar 2.0.JPG19 dec

AD - Een jaar nadat de eerste paal van de nieuwe Boetzelaer de grond in werd geslagen, gaat het AD terug om een kijkje te nemen bij het zwembad. Wonderbaarlijk heeft de coronacrisis nog niet voor vertraging gezorgd. ,,Het is zelfs een geluk bij een ongeluk dat zo'n pandemie precies tijdens de bouw valt.”

Tegen de blauwe heldere lucht steken de glimmende grijze platen van De Boetzelaer goed af. Wie de Madeweg in Monster opdraait, ziet in de verte het nieuwe gebouw al opdoemen. Het is een imposant bouwwerk, dat nu nog wordt omgeven door een mierennest van bouwvakkers, werktuigen, vrachtauto’s, hekken en bouwmaterialen. Een paar fietsers staan stil en nemen het tafereel even goed in zich op.

,,Om de haverklap blijven mensen even staan om te kijken”, zegt Peter Wielaart lachend. Hij is al bijna 46 jaar directeur van zwembad De Boetzelaer, dat in maart 2019 een dramatische brand meemaakte. Het vuur vernielde het complete pand. ,,De volgende dag maakte ik een belofte aan mijn personeel en aan de maatschapppij: twee jaar later zou er een nieuw zwembad staan. Aan die belofte heb ik me gehouden”, zegt hij trots.

Precies op dezelfde plek is een nieuw zwembad gebouwd. ,,Toen bleek dat we niet op de oude fundering konden bouwen, konden we natuurlijk alles helemaal omgooien. Wat bleek? We hadden destijds gewoon al de beste keuzes gemaakt. Wel zijn er minder inhammetjes, waardoor we meer ruimte hebben gecreëerd. Het recreatiebad is een stuk groter.”

Loopbrug
Het mag een wonder heten dat de coronacrisis geen roet in het eten heeft gegooid. ,,Als ik had mogen kiezen, dan had ik natuurlijk die brand nooit meegemaakt, maar het is wel geluk bij een ongeluk dat de coronacrisis precies samenvalt met de bouw. En we gaan er vanuit dat we in juni gewoon open kunnen, als het vaccin er is.”

Hij staat op de loopbrug die naar de nieuwe glijbaan leidt, die wordt voorzien van de modernste technieken. ,,Licht, spelletjes, die wordt nog véél spectaculairder”, zegt Wielaart glimmend. Het uitzicht is imposant. Beneden ligt het sportbad, dat afloopt van 1.15 naar 3.40 meter. Het tegelwerk op de muren is gedaan, maar de vloer is nog kaal. Tegenover de loopbrug komt een groot horecagedeelte met genoeg plek voor ouders die komen kijken bij zwemles, maar ook een ruimte voor kinderfeestjes.

Wielaart wilde graag dat veel herkenbare punten terugkwamen in het nieuwe ontwerp. Zo komt de ‘knuffelmuur’ terug, een warme tegelmuur bij het recreatiebad. Ook wordt het duinpannetje, waar je je even op het echte strand kan wanen, opnieuw gecreëerd en het peuterhoekje dat nog in aanbouw was toen de brand alles verwoeste, keert terug op de oude locatie.

Wel wordt er een duurzaamheidsslag gemaakt. Het bad kan (op den duur) worden verwarmd door aardwarmte, als het aardwarmteproject Polanen af is. Tot die tijd is er gewoon een gasaansluiting. Wel zorgen zonnepanelen op het nieuwe dak voor elektriciteit. En ook belangrijk: ,,Die kleedhokjes, die worden wat groter", zegt Wielaart. ,,Ik erger me altijd aan die kleine hokjes, waarin je je kont niet kan keren.”

Hij wijst wat elementen aan die het zwembad gesponsord krijgt. Een lokaal bedrijf betaalt bijvoorbeeld voor de nieuwe springplank en een basisschool in de buurt gaat een sponsorloop doen voor een nieuwe jungleglijbaan. 

,,Deze grote houten blokken? Die zijn voor de look en feel,” zegt Wielaart. Het moet voor nieuwe zwemmers, die na de opening van 1 juni kunnen komen zwemmen, voelen alsof ze weer ‘thuis’ komen in hun eigen zwembad. Dus de mascotte en de jungle-elementen komen veelvuldig terug. Wielaart zal de opening verrichten. ,,Ik denk dat we een van de mooiste zwembaden van Nederland hebben neergezet. Al is dat natuurlijk niet aan mij om te zeggen.”

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven