• header-over-ons.jpg

« Terug

Uitbreiding Amsterdam Sciencepark met duurzaam lab en kantorencomplex

1Matrix1.jpg04 dec

VASTGOEDJOURNAAL - In het hart van Amsterdam Sciencepark is gestart met de bouw van Matrix I, een zes verdiepingen tellend kantoren- en laboratoriumcomplex. Matrix I krijgt het BREAAM-NL label Excellent, omdat het zo goed als energieneutraal is en bestaat uit een modulaire constructie die kan worden gedemonteerd. De oplevering van Matrix wordt in 2022 verwacht.

MVRDV ontwierp Matrix I in opdracht van Matrix Innovation Center. Naast de gebouwen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam biedt de campus ruimte aan woningen, datacenters en kantoor- en laboratoriumruimte, waaronder de zes bestaande gebouwen van MIC.

Duurzaamheid is een rode draad in het ontwerp; zo worden de stalen draagstructuur en de betonnen vloeren van het 13.000 m2 tellende gebouw demontabel uitgevoerd. Hierdoor zijn bouwdelen in de toekomst eenvoudig herbruikbaar. Zo goed als alle oppervlaktes van het complex zijn gebruikt voor vergroening: het dak is groen en heeft zonnepanelen en in de gevelpanelen kunnen nestkasten voor vogels worden geplaatst. Het gebouw zal voldoen aan de ambitieuze Amsterdamse doelstellingen voor energie-prestaties (EPC 0,15) en waterberging.

Uitdagende klus
"Matrix I heeft alles in zich om een markant oriëntatiepunt te worden dat perfect is geïntegreerd in Amsterdam Sciencepark," zegt MVRDV-partner Frans de Witte. "Met De Vries en Verburg Bouw hebben we een aannemer gevonden die deze duurzame bouw aankan. Het is best een uitdagende klus, want alle ruimtes zijn flexibel gehouden. Zo kan kantoorruimte straks met kleine aanpassingen laboratoriumruimte worden en omgekeerd. Aanvullend biedt de gemeenschappelijke sociale ruimte met zijn vele trappen een goede mogelijkheid voor educatie."

BOUWEN OP KARAKTER
betrouwbaar, betrokken en gedreven

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven