• header-over-ons.jpg

« Terug

BIMregister partner Topos voert BIM-coördinatie uit bij het boetiekhotel Moxy in Utrecht

BIM Moxy.jpg13 okt

BIMregister - In het zuiden van Utrecht, dichtbij de stad, wordt op het vroegere bedrijventerrein Rotsoord het boetiekhotel Moxy gebouwd. De Utrechtse vestiging van deze trendy hotelketen bestaat uit zes lagen met 172 hotelkamers; op de begane grond bevinden zich de algemene ruimtes zoals de receptie, de lobby en een restaurant. Om dit project qua Bouw Informatie Model en BIM-coördinatie door een expert te laten uitvoeren is Topos door aannemer De Vries en Verburg gevraagd om de BIM-coördinatie uit te voeren.

Het bouwwerk kent een bijzondere constructie en bouwmethodiek. De begane grond en de twee liftkernen zijn opgezet uit prefab beton. Evenals de eerste verdiepingsvloer die van beton is. “Tussen de liftkernen en bovenop de verdiepingsvloer is het allemaal van hout,” vertelt Topos BIM-coördinator Wouter Verstoep bij dit project. “De hotelkamers worden als geprefabriceerde units aangeleverd waarbij uitvoerig nagedacht is over economisch wegtransport en dergelijke”.

Circulair bouwen 
Ook wordt door deze methodiek de bouwperiode verkort en wordt de overlast voor wijkbewoners gedurende het bouwproject beperkt. “Alles is tot op de centimeter uitgedacht. Hierdoor is er bijna geen materiaalverlies,” aldus Wouter. “Bovendien zijn de delen, indien dit gewenst is, in de toekomst ook weer uit elkaar te halen. Ze kunnen dus circulair worden hergebruikt.” Men heeft dan ook goed nagedacht over het Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen (IFD: een geïntegreerde benadering van modulair ontwerpen en bouwen).

Bouw Informatie Model noodzakelijk 
Omdat er meerdere buitenlandse ketenpartners bij dit project betrokken zijn en veel onderdelen prefab op locatie komen en , is het extra belangrijk om alles vooraf goed op elkaar af te stemmen, benadrukt hij. “Een goed BIM is voor een dergelijk project essentieel.” Het voortraject is dan ook flink intensief geweest. “Alles moest tot in de puntjes worden doorgerekend en inzichtelijk worden gemaakt. Bij de rapporten en bestanden mocht er niets onduidelijk zijn.”

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven