• header-over-ons.jpg

« Terug

NeXt!Delft acceleratorgebouw komt naar TU Delft Campus

TU Delft Campus - NeXt!Delft.jpg04 jun

TU Delft - Er komt een nieuw acceleratorgebouw op de TU Delft Campus. NeXt!Delft gaat huisvesting en voorzieningen aanbieden voor innovatieve bedrijven die op de TU Delft Campus gevestigd willen zijn of blijven. Het nieuwe gebouw voorziet in kantoor- en maakruimte die tot nog toe ontbrak op de TU Delft Campus. De realisatie van het acceleratorgebouw komt voort uit de nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het gemeentelijk Fonds Delft 2040 en de provinciale subsidieregeling Campussen Zuid-Holland. 

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 10.000 m2. Het biedt kantoor- en maakruimte voor innovatieve bedrijvigheid passend binnen de doelgroep van de TU Delft. Daarnaast zal het gebouw een unieke hub vormen binnen het ecosysteem van de TU Delft Campus. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working-, en communityspace en horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking. 

Behoud van bedrijvigheid en talent

Nicoly Vermeulen, Vice President Operations van de TU Delft: “Ik ben erg blij met de realisatie van dit gebouw, omdat het belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van het innovatieve ecosysteem op de TU Delft Campus. Het biedt niet alleen onderdak aan innovatieve bedrijven, maar faciliteert ook de noodzakelijke doorstroming van scale-ups uit YES!Delft die daarmee ruimte vrij maken voor nieuwe startups. Hierdoor kunnen we zowel talent behouden als nieuwe bedrijvigheid aantrekken. Bovendien creëren we een plek waar bedrijven en mensen elkaar kunnen ontmoeten, vergroten we onderlinge samenwerking en daarmee de aantrekkelijkheid van de campus als vestigingslocatie. Een mooie bijkomstigheid is dat bedrijven die al gevestigd zijn op dit deel van de campus ook kunnen profiteren van de gemeenschappelijke voorzieningen. Dat levert tevreden gebruikers en meer werkgelegenheid op.”

Het acceleratorgebouw, dat naar verwachting eind 2021 wordt opgeleverd, kent een hoge duurzaamheidsambitie; BREEAM Excellent. In het ontwerp is rekening gehouden met uitbreiding van nog eens 10.000 m2 zodat gemakkelijk opgeschaald kan worden. De verhuur start naar verwachting in september 2020 en wordt door a.s.r. real estate zelf verzorgd.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven