• header-over-ons.jpg

« Terug

Pannenbier: Boetzelaer bereikt hoogste punt

Boetzeaer Hoogste punt.jpg05 sep

GROOT WESTLAND - Monster - Met een feestelijke bijeenkomst midden in het nieuwe zwembad in aanbouw, is vrijdagmiddag stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt van de Boetzelaer. Uiteraard ontbrak de vlag hóóg in top en het traditionele pannenbier hierbij niet. Wethouder Pieter Varekamp proostte met een glaasje bruisend (zwem)water mee met directeur Peter Wielaart.

"De hoop is dat we begin mei wel zo'n beetje klaar zijn en dan is het zaak om de puntjes op de i te zetten om vervolgens op 1 juni 2021 de deuren te kunnen openen voor ons publiek", vertelt Peter Wielaart. "De afgelopen periode is er ontzettend hard gewerkt. Op de eerste plaats natuurlijk door onze bouwcommissie, die ervoor gezorgd heeft dat er een goede hoofdaannemer gevonden is in de hoedanigheid van De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk. Zij hebben ons fantastisch geholpen op weg naar zo snel mogelijk het zwembad neerzetten."

Eén ding is voor Wielaart duidelijk: het bouwen van een zwembad binnen twee jaar is geen sinecure. "Je bent van zoveel factoren afhankelijk", verklaart hij. Zo bleek dat de fundering vervangen moest worden voordat er gestart kon worden met de bouw. "Drie maanden overschrijding op een bouwtijd van twee jaar, vind ik echt een groot compliment", zegt Wielaart met een brede lach op het gezicht. Amper negen maanden na catastrofale brand werd op 17 december 2019 de eerste paal van de nieuwbouw van De Boetzelaer geslagen. Een crowdfundingactie, een vergunningaanvraag en vele bouwtekeningen ging hieraan vooraf.

Lokale ondernemers
Het project wordt gerealiseerd met gedegen lokale aannemers, zoals Ende Pompen (Maasdijk), Van der Meer (Wateringen) en Van Dijk en Korteland (De Lier). "We hebben hen een mooi stukje opdracht gegeven. Ze gaan allemaal een bijdrage leveren aan het nieuwe zwembad, dat fantastisch mooi gaat worden!"
Met SolarNRG uit Poeldijk werd een overeenkomst gesloten met de levering van zonnepanelen. Er komen tweehonderd stuks op het dak te liggen. "Vanmiddag is het contract ondertekent", zegt Wielaart.
Dankbaarheid overheerst bij de directeur over de goede samenwerking met Gemeente Westland. "Volop medewerking hebben we gekregen bij de vergunningverlening."
Ook het Hoogheemraadschap van Delfland is de Boetzelaer zeer erkentelijk. "We mochten de sloot dempen, zodat we er gemakkelijker bij konden komen."
De nieuwe Boetzelaer krijgt twee baden, waaronder een groot lesbad, die verwarmd zullen worden met aardwarmte. Ook aan mindervaliden is gedacht. Met een hellingbaan kunnen zij straks straks gelijkmatig het 25 meterbad inlopen. Het zwemcomplex heeft de vorm van een rots. BAS1S Architecten uit Poeldijk tekende voor het ontwerp.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven