• header-over-ons.jpg

« Terug

BREEAM Excellent certificaat voor The Base D

The_Base_D_BREEAM_2020.jpg09 jul

SCHIPHOL.NL - De BREEAM certificering is een mooie bekroning op ons (nieuw)bouwproject The Base D, dat eind 2019 opgeleverd is aan Heineken. Wij hebben ernaar gestreefd onze duurzaamheidsdoelstellingen op zoveel mogelijk aspecten van het gebouw door te voeren, zoals bij de keuzes voor materialen en installaties. De hoge scores op meerdere BREEAM categorieën en onderwerpen bevestigen het resultaat: een mooi en duurzaam kantoorgebouw in het kloppende zakendistrict van Schiphol.

BREEAM
The Base D scoort - gezien vanuit BREEAM - heel goed op daglicht, op energiezuinigheid en op het gebruik van duurzame energie. Binnen de categorie Materialen is de hoogste score behaald voor het onderwerp ‘onderbouwde herkomst van materialen’, waarbij het gaat om de inkoop van materialen van fabrikanten die een gecertificeerd milieubeleid hebben. Vaak geldt dat ook voor hun toeleveranciers, zodat de hele keten gecertificeerd is. De categorie Transport laat de hoogste score (een 10) zien door de uitstekende OV verbindingen, goede faciliteiten voor fietsers, laadpalen voor elektrische auto’s en de service autodelen via Amber. Daarnaast scoort het onderwerp gebouwflexibiliteit hoog met maatregelen als grote kolomvrije gebieden, meerdere entrees, twee trappenhuizen, de mogelijkheid voor opdelingen van de verdiepingen in twee zones, servicechannels in vloeren, indeelbaarheid van installaties per stramien (klimaat, verlichting, zonwering) en instelbaarheid van verschillende zones voor het binnenklimaat.

‘Duurzaamheid en BREEAM zijn in dit project zeer gedegen aangepakt, met als resultaat een BREEAM Excellent score’, aldus de DGBC.

The Base D
Kantoorgebouw The Base D (circa 6.050 m2 v.v.o.) is een bijzondere blikvanger op Schiphol. Het gebouw heeft een moderne uitstraling met hoge verdiepingen, een strakke staalconstructie en veel glas. Sinds de oplevering eind 2019 is het gehele The Base D complex in zijn totaliteit verhuurd.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven