• header-over-ons.jpg

« Terug

Nature’s Pride breidt verder uit

1NaturesWorld.jpg07 jul

NATURES PRIDE - Om de verdere groei te faciliteren breidt Nature's Pride haar bestaande bedrijfspand uit. We starten in september met de aanbouw van 21.000 m2. Voor de realisatie van deze duurzame en geautomatiseerde expansie gaan we de bouwovereenkomst aan met vrijwel hetzelfde bouwteam als van het huidige gebouw.

"We gaan de overeenkomsten aan met vier uitvoerende bedrijven: De Vries en Verburg, Klimaatservice Holland, Mansveld en Van Kempen Koudetechniek. Dit zijn voor ons bekende partners die ook ons huidige pand hebben gebouwd. Een vertrouwd samenwerkingsverband dus, waarvan we overtuigd zijn dat we samen voor een indrukwekkende duurzame en technologische uitbreiding gaan zorgen", vertelt Fred van Heyningen, CEO van Nature's Pride.

"De toenemende vraag naar onze gerijpte producten en het succes van Apeel maakt dat we snel groeien. Met de aanbouw hebben we meer ruimte voor rijpcellen en het logistieke proces, krijgen we een geautomatiseerde warehouse en worden sorteerlijnen voorzien van verpakkingsrobots. Hiermee kunnen we de groei verder aan en blijven we onze kwaliteit waarborgen", aldus Willem Verbakel, COO van Nature's Pride.

De architectuur, ontworpen door Paul de Ruiter Architects, zal naadloos aansluiten op het huidige pand waarin de mens centraal staat. Tevens wordt het duurzame karakter doorgetrokken volgens adviezen van DWA. Nature's Pride heeft al een BREEAM-Excellent certificaat. Voor de aanbouw is de duurzaamheidsambitie BREEAM-NL Outstanding. Zo worden de nieuwe verpakkingsruimtes, koel- en rijpcellen duurzaam verwarmd en gekoeld, waarbij de restwarmte van de koelinstallaties wordt ingezet voor de laagtemperatuur verwarming via klimaatplafonds. Zonnepanelen gaan een groot deel van de energievraag invullen. Regenwater wordt opgevangen, verdeeld en slim hergebruikt. Het vegetatiedak zet CO2 om in zuurstof en haalt fijnstof uit de lucht.

We verwachten in het vierde kwartaal van 2021 in de nieuwbouw operationeel te zijn.

Klik hier voor het volledige artikel.

BOUWEN OP KARAKTER

Meer lezen? Klik op onderstaande links:

https://www.dwa.nl/actueel/fase-2-van-natures-pride-gaat-voor-breeam-excellent/

https://www.groentennieuws.nl/article/9232344/nature-s-pride-breidt-verder-uit/

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven