• header-over-ons.jpg

« Terug

Rotterdam The Hague Airport krijgt sleutel van nieuwe brandweerkazerne

RTHA Oplevering 1.jpg02 jun

PERSBERICHT - Algemeen directeur Ron Louwerse, brandweercommandant Marijn van Eijsden en directeur Airport Operations Floris Tammes van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) ontvingen vrijdag 29 mei 2020 officieel de sleutel van de nieuwe brandweerkazerne van de regionale luchthaven in Rotterdam. Hiermee is RTHA eigenaar geworden van de kazerne. Deze wordt in komende maanden ingericht en klaargemaakt voor de verhuizing in september dit jaar van de luchthavenbrandweer. Met de verhuizing neemt de luchthavenbrandweer ook de nieuwe vloot crashtenders in gebruik.

De huidige brandweerkazerne dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De brandweerlieden van de luchthaven kijken uit naar een nieuw onderkomen. Bovendien ligt de nieuwe kazerne centraler op het luchthaventerrein. Zo kunnen alle brandweervoertuigen binnen drie minuten overal op het landingsterrein ter plaatse zijn.

Compact gebouw
Daarnaast geldt dat de brandweerlieden hun voertuigen vanuit het hele gebouw binnen 30 seconden moeten kunnen bereiken. Daarom is het ontwerp van het gebouw compact met korte en duidelijke looplijnen. Aan de bouw is een jaar gewerkt. Het pand voldoet aan alle laatste Arbonormen en milieueisen.
Brandweercommandant van de luchthavenbrandweer Marijn van Eijsden kijkt uit naar de verhuizing. Die is echt nodig vertelt hij: “De nieuwe kazerne is niet alleen mooi van buiten en van binnen, maar ook erg functioneel ingericht. Met het in gebruik nemen van deze nieuwe kazerne en de nieuwe voertuigen is de luchthavenbrandweer klaar voor de toekomst”.

Duurzame kazerne
De nieuwe kazerne wordt duurzaam en gasloos door koeling en verwarming met luchtwarmtepompen. Zonnepanelen wekken de benodigde stroom op. De dakbedekking zal voorzien worden van mossedum. Deze vangt fijnstof weg en zorgt tegelijkertijd voor een constante binnentemperatuur. De overige installaties zijn ook energiezuinig.

Bernhard van Houwelingen, projectleider van hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw B.V. over het gebouw: ”Bouwen op een luchthaven is altijd bijzonder, ook bij de nieuwe brandweerkazerne. Om veilig te kunnen bouwen is afstemming nodig over diverse zaken, zoals in te zetten materieel (kranen, heistelling, e.d.), werken op airside, uiteraard met de nodige werkvergunningen en toestemming Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Daarnaast heeft het gebouw zelf de nodige bouwkundige en installatietechnische uitdagingen, maar door een goede samenwerking tussen de bouwpartners en de betrokken medewerkers van RTHA is een mooi project gerealiseerd waar alle medewerkers van RTHA trots op kunnen zijn, in het bijzonder de luchthavenbrandweer.“

Opening in september
Rotterdam The Hague Airport begint vanaf 1 juni 2020 met de inrichting van het pand om de verhuizing van de luchthavenbrandweer verder voor te bereiden. De officiële opening staat op 1 september 2020 gepland. Over Rotterdam The Hague Airport Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar open voor commerciële lijn- en chartervluchten, zakenvluchten en maatschappelijk vliegvervoer zoals met de traumahelikopter. Vorig jaar telde de regionale luchthaven, onderdeel van de Royal Schiphol Group, ruim twee miljoen passagiers op de luchthaven. RTHA verbindt 50 Europese vliegbestemmingen.

Foto's: Koen Laureij

BOUWEN OP KARAKTER

NieuweGebouwBrandweerkazerne_RHTA_mei2020_fotograaf_Koen_Laureij 02.jpg

Zie ook:

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven