• header-over-ons.jpg

« Terug

Het Groene Hart Leerpark is opgeleverd

Groene Hart Leerpark - OPLEVERING.JPG11 mei

PERSBERICHT - Het nieuwe schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn is vandaag door De Vries en Verburg aan SCOPE scholengroep opgeleverd. Ondanks de moeilijke omstandigheden die het coronavirus veroorzaakt, is het gelukt om de toegezegde opleverdatum ook daadwerkelijk na te komen.

Raymond Ophuis (dienst huisvesting van SCOPE): “We krabden onszelf wel even achter de oren. De scholen waren net een week dicht en we kregen te horen dat er geen garantie was dat de planning gehaald zou worden. Gelukkig is het allemaal op tijd gelukt.”

Het nieuwe Leerpark met een vloeroppervlak van 9.265 m2 biedt plaats aan ruim 750 vmbo-leerlingen. Drie nieuwe gymzalen, realistische praktijklokalen voor techniek, dienstverlening en media, theorielokalen en een fraaie lichte en overzichtelijke aula moeten de leerlingen straks een fijne en leerzame tijd op school bezorgen. Daarnaast biedt het nieuwe onderkomen straks plaats aan de ondersteunende diensten van SCOPE.

Dankzij de goede samenwerking met De Vries en Verburg kon er zonder problemen direct naast de bestaande school worden gebouwd. Er was veel technische en logistieke afstemming nodig om alle aansluitingen van bestaande en nieuwe machines, keukens en ander lesmateriaal in de nieuwbouw op de juiste plek te krijgen. Ook dat is uitstekend verlopen. Met name voor de leerlingen van techniek was het heel interessant om zo dicht op de bouw te zitten. Met enige regelmaat hebben we ze, samen met de aannemer, de bouw laten zien.

Evelien Terwijn (locatieleider Leerpark): “We wilden dat Het Leerpark state of the art zou worden: het gebouw moest bijzonder, duurzaam en tijdloos worden, met veel daglicht. Mensen, techniek, natuur en ambachten zouden elkaar op een logische en praktische manier ontmoeten. Het gebouw moest ‘echt’ worden. Een nabootsing van het werkveld waar de scholieren na hun opleiding in terecht komen. Dat is met behulp van architectuurstudio DP6 supergoed gelukt. We zijn trots op het resultaat!”

Na de oplevering gaat het werk nog verder met de sloop van de oude school en de aanleg van het terrein. Zodra dat klaar is, gaan we de opening van de nieuwbouw echt vieren. Vanaf 31 augustus 2020 nemen de leerlingen al hun intrek in de school.

Wils van Leijden (directeur Leerpark): “Onze leerlingen en collega’s krijgen nu een school die past bij ons onderwijs van vandaag en morgen. De prachtige lokalen bieden aan alle leerlingen de optimale omstandigheid om te leren en zich te oriënteren op de toekomst. We hebben nu een gebouw dat recht doet aan onze trotse vmbo-leerlingen en waar we zelfs vanaf volgend jaar technisch mbo-onderwijs gaan aanbieden.”

BOUWEN OP KARAKTER

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven