• header-over-ons.jpg

« Terug

CB start bouw gemechaniseerd magazijn in Culemborg

1Hoogbouw CB.jpg10 okt

LOGISTIEK - Logistiek dienstverlener CB (voorheen Centraal Boekhuis) is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw gemechaniseerd bakkenmagazijn. Het volledig gemechaniseerde magazijn wordt 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang en komt te staan voor het huidige magazijn met markante muurschildering.

Hans Willem Cortenraad, algemeen directeur CB, laat vandaag weten dat de nieuwbouw nodig om de groei van de logistiek dienstverlener te faciliteren en de service levels verder uit te breiden. “Expansie met een ‘bakkenmagazijn’ essentieel. Het magazijn past goed bij de ontwikkelingen in de markt. Wij zien meer behoefte aan opslag van kleinere hoeveelheden.”

‘Omvang bestellingen neemt af’

De topman van CB stelt verder dat het aantal verschillende artikelen dat bij de logistiek dienstverlener op voorraad ligt steeds verder toeneemt. “Dit betekent in de praktijk dat we vaker de ‘grijpvoorraden’ moeten aanvullen. Aan de andere kant neemt de omvang van een bestelling per klant af en neemt het aantal bestellingen juist toe onder meer door de invloed van internet.”

CB krijgt shuttlemagazijn

Het nieuwe magazijn werkt met shuttle robots en heeft een capaciteit van 150.000 ‘bakken’ en een handlingscapaciteit van 2000 bakbewegingen per uur en is uit te breiden met nog eens 150.000 bakken. Voor de installatie van dit systeem is CB in zee gegaan met PSB. Deze system integrator realiseert een magazijn waarin het herbevoorraden en verzamelen van orders volautomatisch plaatsvindt zonder manuele tussenkomst. Cortenraad zegt hierover: “We werken volgens het ‘goods-to-man’ principe – goederen komen naar de mensen toe in plaats van andersom. Het magazijn is bovendien zo ontworpen dat het flexibel en schaalbaar is in capaciteit.”

Vertegenwoordigers van system integrator PSB, bouwpartners De Vries en Verburg en CB proosten op de plek waar straks een nieuw magazijn zal verrijzen.

Iconisch wandschildering verdwijnt

Het nieuwe magazijn komt vóór het huidige in Culemborg. Het naast elkaar plaatsen van de magazijnen heeft efficiency- en procesvoordelen. Gevolg van de nieuwbouw is wel dat het inmiddels iconisch schilderij op het bestaande magazijn, dat in 2013 door Logistiek nog werd uitgeroepen tot meest opmerkelijke landmark distributiecentrum van Nederland, uit het zicht verdwijnt. Cortenraad zegt hierover: “Het schilderij is in onze regio een markant herkenningspunt dat verdwijnt. Met de nieuwbouw en het moderne uiterlijk van het nieuwe magazijn onderstrepen we de toekomst, passend bij CB.” De eerste paal voor de nieuwbouw gaat dit najaar de grond in.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven