• header-over-ons.jpg

« Terug

Bouw 141 nieuwe woningen Dedemsvaartweg Den Haag van start

Tre Volte nieuws 2.jpg30 sep

PERSBERICHT - Aan de Dedemsvaartweg in Den Haag Zuidwest is de bouw van 141 nieuwe woningen gestart. Op de locatie tussen de Zweeloostraat en Zuidlarenstraat maakten drie woonblokken met 96 woningen plaats voor 141 nieuwe appartementen. Na een intensief traject van uitverhuizen en voorbereiden, zijn in het voorjaar de oude woongebouwen gesloopt. Deze maand startte de nieuwbouw die naar verwachting begin 2021 wordt opgeleverd.

Eind 2017 schreef de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW) een tender uit voor de nieuwbouw waarin een substantieel aantal huurwoningen gerealiseerd moesten worden. Ontwikkelende aannemer De Vries en Verburg maakte het winnende ontwerp voor een nieuwbouwplan dat de naam 'Tre Volte' draagt. Het ontwerp omvat drie woongebouwen die variëren in hoogte en passen bij de nieuwbouw in de directe omgeving. In totaal worden 90 sociale huurwoningen en 51 koopwoningen met parkeergelegenheid gerealiseerd.

Wethouder Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen zegt over deze ontwikkeling: “We zijn hard aan het werk om Den Haag Zuidwest weer de wijk van hoop te maken zoals het vroeger was. Daarom komen er meer woningen en een diverser woningaanbod. Zo staat er straks weer een rij voor de groenteboer en is de supermarkt weer druk. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe het toekomstige Zuidwest gaat worden.”

Ook Arjan Schakenbos, bestuursvoorzitter van Vestia, onderschrijft het belang van de nieuwbouw: “Er komen méér woningen terug dan er oorspronkelijk stonden, een verdichting van bijna 150%. Dat is bijzonder in een bestaande wijk en ook heel erg wenselijk. De WOM DHZW geeft met 90 sociale huurwoningen gehoor aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Tegelijkertijd hebben ook meer draagkrachtige woningzoekenden kans op een eigen woning in het aantrekkelijke Zuidwest. Dat is niet alleen goed voor de doorstroming in dit deel van Den Haag, het bevordert ook de diversiteit in de wijk.”

Ontwikkelingsmanager Gerard van den Akker van De Vries en Verburg is blij dat gekozen is voor het ontwerp van de ontwikkelende aannemer uit Stolwijk: “Door met veel aandacht te kijken naar de wensen vanuit de WOM DHZW en naar de inpassing in de omgeving, is het gelukt kwalitatieve en betaalbare portiekwoningen te ontwikkelen. Dit plan geeft zeker een kwalitatieve impuls aan de buurt.”

De nieuwbouw aan de Dedemsvaartweg is de laatste fase van de vernieuwing van het gebied Zuidlarenstraat, die jaren geleden door de gemeente Den Haag en Vestia is ingezet en in de afgelopen vijf jaar door WOM DHZW is voortgezet. Begin 2019 werden nog 111 nieuwbouwappartementen aan de Meppelweg opgeleverd. Ook de woningen aan de Dedemsvaartweg zijn, net als alle andere woningen die de WOM DHZW heeft gerealiseerd en nog gaat realiseren, voorbereid op de toekomst waarin uiteindelijk alle woningen aardgasvrij zijn en aangesloten worden op een duurzame warmtebron. Er is nu al grote belangstelling voor zowel de koop- als ook voor de huurwoningen. De start van de verkoop afgelopen zaterdag in Zuid57 trok een overweldigend aantal belangstellenden. De huurwoningen worden eind 2020 via Woonnet Haaglanden aangeboden.

Over de WOM DHZW

De WOM Den Haag Zuidwest is in april 2014 opgericht op initiatief van de gemeente Den Haag en woningcorporatie Vestia. De WOM DHZW realiseert in tien jaar tijd verschillende en kwalitatief goede woningen voor verschillende doelgroepen. Op die manier moet Den Haag Zuidwest voor wijkbewoners én voor mensen van buiten de wijk een aantrekkelijke plek worden om te wonen.

BOUWEN OP KARAKTER

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven