• header-over-ons.jpg

« Terug

DOOR viert de eerste paal van het nieuwe pand

1e paal DC DOOR.jpg30 mei

Coöperatie DOOR vierde woensdag 29 mei het slaan van de eerste paal van het nieuwe kantoor en verpakkingscentrum op het businesspark Honderland II te Maasdijk. Hierbij waren alle medewerkers, leden, bouwpartners en betrokkenen aanwezig. Tijdens het officiële gedeelte sprak Jack Groenewegen - voorzitter van DOOR – iedereen toe en werd de kracht van de samenwerking binnen DOOR, van het product én van onze toekomstige generatie symbolisch weergegeven. Daarna was het onder een stralende zon tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Slaan eerste paal
“De nieuwbouw moet een plek worden van ons allemaal”, gaf Jack Groenewegen- voorzitter Coöperatie DOOR - aan in zijn speech. “Een fijne werkomgeving waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en waar de klant optimaal bediend wordt”. Doordat straks alle merken en dus de producten onder een dak gevestigd zijn, kunnen we onze klanten 24/7 voorzien met onze prachtige producten.” Om de kracht van ons product te symboliseren was de sterkste man van Nederland - Sebastiaan Tempelaars (afkomstig uit De Lier) – gevraagd een rode Ford Shelby versierd met een kleurig groentearrangement voort te trekken. Vervolgens plantte een aantal telerskinderen uitgerust in kleurige overalls de zaadjes van onze huidige producten voor de toekomst in de grond. Op deze plek komt later in het pand een plaquette als herinnering. Tot slot drukten Jack Groenewegen (Prominent), Pleun van Duijn (Purple Pride), Floris van der Linden (Greendiamonds), Michel Zuijderwijk (SweetPoint) en Theo Jansen (PapriCo) op de rode knop om de hei-installatie in werking te zetten. Daarmee was de eerste paal van de 1.598 palen een feit.

Nog intensievere samenwerking
De nieuwbouw betekent dat alle medewerkers van DOOR, Prominent, SweetPoint, Purple Pride, Green Diamonds en PapriCo bij elkaar in een nieuw pand komen te werken. Voor de club betekent dat een nog intensievere samenwerking tussen de merken. “Door samen onder een dak te werken, kunnen we nog meer gebruik maken van elkaars kennis en nog efficiënter opereren”, aldus Jack Groenewegen. Al maanden zijn allerlei werkgroepen actief om diverse facetten goed te doordenken en vorm te geven. In deze werkgroepen zitten telers, medewerkers en bouwpartners. Door deze aanpak wordt het een pand van ons allemaal.

One-stop-shop
Straks worden de tomaten, aubergines, zoete puntpaprika’ en komkommers onder één dak verpakt naar wens van de klant. De inrichting van het nieuwe pand is volledig gericht op een snelle en efficiënte verwerking van onze versproducten door geautomatiseerde inslag (WMS) en een vol automatische productieruimte. Voorafgaand aan onze nieuwbouwplannen hebben we onderzocht wat de behoefte is van onze klanten. Natuurlijk staan plastic verpakkingen onder druk, maar onze verwachting is dat de vraag naar consumenteneenheden alleen maar toe zal nemen. Uiteraard zijn
we al actief op zoek naar duurzame alternatieven. Het pand beslaat in totaal 34.000 m2 productieruimte en 4000 m2 kantoorruimte. Het wordt uitgerust met 22 docks voor inslag en 22 docks voor uitslag. “Met deze nieuwbouw werken we aan een sterke onderneming met een gezonde toekomst”, aldus de voorzitter van DOOR.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven