• header-over-ons.jpg

« Terug

Een nieuwe bieb in Alphen met een strik erom

cBa Bieb strik AD - kopie.jpeg18 apr

AD - Een enorme kraan, grote vrachtwagens met bouwelementen, bekistingen en kolommen voor de etagevloeren. Duidelijk is dat het ei is gelegd voor de nieuwe bibliotheek met archief en parkeergarage op het Aarplein in Alphen aan den Rijn.

Met de naderende paasdagen hebben de medewerkers van bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk er een ei van gemaakt. Als twee grote walvistanden zijn onlangs de boogelementen van de toekomstige hoofdentree geplaatst. Daarop is nu op een plank een grote fluorescerende oranje strik gemonteerd. Een knipoog van de bouwers, beaamt uitvoerder Marcel Daalhuizen. Vergelijkbaar met deze entree aan de Aarkade komt er nog een tweede boog aan de zijde van het Aarplein.

25 meter hoog
De bouw verloopt voorspoedig, vertelt Daalhuizen. De eerste etage staat letterlijk in de steigers. Momenteel plaatst de bouwer de kolommen voor de tweede etage.
Het gebouw wordt zo'n 25 meter hoog, pakweg tien meter hoger dan het appartementencomplex De Aar aan de overkant. Onvoorziene omstandigheden daargelaten zal de bibliotheek in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn, verwacht Daalhuizen.

Klik hier voor de link naar het artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven