• header-over-ons.jpg

« Terug

Succes door matchende mentaliteit

PULS - Van den Pol - 2 - kopie.JPG16 apr

Van den Pol Magazine - Bij de bouw van twee appartementencomplexen in Leidsche Rijn gingen snelheid en kwaliteit hand in hand. Vertrouwde partners De Vries en Verburg en Van den Pol kijken terug op een succesvol project. “We spreken elkaars taal en dat werkt prettig."

De Vries en Verburg uit Stolwijk is een ontwikkelende bouwer. “Steeds vaker werken we in een bouwteam,” zegt project-leider Rick Schakel. “Dat biedt volop ruimte voor onze eigen inbreng in het voortraject. De afdeling Planontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol.”Koffer uitpakken en klaarRecent voorbeeld betreft twee wooncomplexen in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. “Deze gecombineerde opdracht is verworven via een prijsvraag. Camelot Campus 030 bevat 250 studio’s voor studenten en jongeren. Alle units zijn voorzien van vloerbedekking, meubels en keuken. Bewoners hoeven alleen hun koffer uit te pakken. De commerciële ruimtes op de begane grond zijn deels in gebruik bij eigenaar Camelot.” Het naastliggende gebouw Reykjavik telt 149 appartementen. “Deze variëren in grootte, zijn casco opgeleverd en inmiddels allemaal verhuurd.”Prefab steenstripsVan den Pol was verantwoordelijk voor de complete E-installatie, verlichting, intercom plus brandmeldinstallatie in de parkeergarage. Op de daken staan 274 zonnepanelen.

“Ook Ledverlichting draagt bij aan de duurzaamheid, net als bewegingsmelders in de parkeergarage,” aldus Schakel. Hij ziet Van den Pol’s brede specialisatie als groot voordeel. “Dit zorgt voor één aanspreekpunt met veel kennis van zaken.”Er is gekozen voor slimme oplossingen zoals prefab steenstrips aan de gevel. “Mede hierdoor kwamen we tot het vereiste hoge bouwtempo. Beide objecten waren vrijwel tegelijkertijd gereed. Gaandeweg de uitvoering nam de druk toe, met de krappe bouwplaats als extra uitdaging. Toch is het gelukt volgens planning op te leveren. Snelheid en kwaliteit gingen hand in hand. Daarvoor verdienen alle betrokkenen een compliment.”

Schouders eronderDe Vries en Verburg en Van den Pol zijn vertrouwde partners. In het verleden realiseerden zij samen niet alleen woon-complexen, maar ook een uniek project als de nieuwbouw en restauratie op landgoed Nieuw Hydepark (Doorn). “Er zijn veel overeenkomsten,” zegt Schakel, die startte als schoolverlater en doorgroeide tot projectleider. “Bij De Vries en Verburg is alle ruimte om je te ontwikkelen; je krijgt veel verantwoordelijk-heid. Datzelfde zie ik terug bij Van den Pol. Ook daar is de organisatie plat en zijn er korte lijnen. Het is een groot bedrijf maar op de werkvloer weet iedereen van elkaar wat er speelt.” Niet alleen de cultuur, ook de mentaliteit matcht. “Beide bedrijven hebben hun wortels in het Groene Hart, in de polder. Niet zeuren en schouders eronder is het devies. We spreken elkaars taal en dat werkt prettig.”

SAMEN BOUWEN WIJ De TOEKOMST!

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven