• header-over-ons.jpg

« Terug

Dit is de veiligste bouwplaats van Nederland: ‘Voor effe snel, is hier geen plaats’

BP.jpg21 mrt

COBOUW - Geen radio aan. Geen kabels op de grond. Geen rotzooi. En iedereen let op elkaar. En alle aannemers en onderaannemers mogen pas de site op als ze de regeltjes kennen. Wat is dit? Dit is misschien wel de meest veilige bouwplaats van Nederland. Een reportage.

Forse wind en tegenslag. De fotograaf staat met een mond vol tanden. “Voor wie komt u”, vraagt Miriam van de receptie van BP. Achter haar werkt bouwbedrijf De Vries en Verburg aan een van de meest veilige gebouwen van Nederland. Bij een ontploffing moet deze controlekamer blijven staan.

“Uhm.” De fotograaf heeft het antwoord niet paraat. Hij is te gast bij de op een na grootste raffinaderij van Europa en kreeg de opdracht om een ‘plaatje’ te schieten.. Een naam, anders dan die van de journalist heeft hij niet. Maar zonder naam geen toegang. Zonder opdrachtgever blijven de bouwhekken dicht: zero tolerance.

Het zegt alles over deze bouwplaats in de Europoort: zelfs de koning komt hier niet zonder legitimatie binnen. Aan elke bouwverrichting gaat een interne vergunningaanvraag vooraf. Ieder mensenleven telt. Nul bouwdoden is het streven. Elk hoekje met een potentieel gevaar, wordt hier uitgesloten.

“In de avond moet je de site verlaten, zoals je hier ’s ochtends bent gekomen”, verduidelijkt Evert Hogendoorn, technisch directeur van bouwbedrijf De Vries en Verburg. “Zelfs een kleine verwonding aan een hand of arm is hier not done.”

Beloning

Overdreven? Dat vonden de onderaannemers aanvankelijk wel een beetje, geven de bouwers van dit superveilige bouwwerk toe: “Trainingen? Een dag lang? Vergunningen? Maar inmiddels zijn ook zij allemaal om”, zegt Hogendoorn. “We belonen dat ook. Elke maand reiken we een award uit aan de meest veilige subcontractor.”

Ze nemen het bloedserieus hier, blijkt tijdens de rondleiding. “Houd die trapleuning vast”, zegt Hogendoorn ruim voor je de trap nadert.

klik hier voor het volledige artikel.

SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven