• header-over-ons.jpg

« Terug

1 maart 2019 - Nationale Complimentendag

Complimentendag.JPG25 feb

Elke jaar, op 1 maart, is het Nationale Complimentendag. 1 maart 2019 valt dit jaar op een vrijdag, dus maak deze dag tot een ‘Super Vrijdag’! Geef op je werk je favoriete collega’s, medewerkers, toeleveranciers of misschien wel jouw leidinggevende eens een (extra) compliment en zie wat het met hen (en jou!) doet! En vergeet thuis ook niet je partner en de rest van je gezin/familie een complimentje te geven.

Waarom deze dag?
Het klinkt zo vanzelfsprekend een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken!

De 'Nationale Complimentendag' draait om het geven van oprechte aandacht en tonen van persoonlijke waardering. Twee 'zaken' die niet te koop zijn, maar de mens (juist daarom) wel het diepst raken. In tegenstelling tot de andere 'Nationale dagen' is het succes van de Nationale Complimentendag niet te koop!

Vind je het nou lastig om een compliment te geven? Bekijk dan hieronder de tips:

  1. Praat, schrijf of sms altijd in de 'ik vorm'. Daarmee geef je aan dat het een persoonlijk compliment van jou aan de ander is. Voorbeeld: 'Ik wil je graag even laten weten dat ik het heel bijzonder vind hoe jij...
  2. Complimenteer iemand persoonlijk. Een algemeen compliment aan een groep is goed bedoeld, maar komt bij niemand persoonlijk aan.
  3. Maak datgene wat je zo bijzonder vindt concreet. Dus niet 'omdat je zo'n goede vriend/in bent', maar leg uit wat het is dat deze persoon tot een goede vriend/in maakt. Voorbeeld: Ik vind het geweldig dat je altijd voor me klaarstaat als ik je nodig heb. Dat is voor mij echte vriendschap!
  4. Doe het op een manier die bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om het te zeggen; schrijf het dan op.
  5. Doe het op een manier die bij de ander past. Vind iemand het leuk om in de belangstelling te staan; geeft het compliment dan waar anderen bij zijn. Heeft iemand daar juist een hekel aan; doe het dan onder vier ogen.
  6. Overdrijf niet, want dan komt het onnatuurlijk over en kan het zelfs tegen je werken! En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bedankt alvast namens degenen die het compliment van jou mogen ontvangen! Neem dus even een momentje voor een complimentje!

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven