• header-over-ons.jpg

« Terug

Eerste paal in de grond: bouw van nieuw zwembad Capelle nu echt van start

Pelikaan.jpg29 jan

AD - De geur van chloor is al bijna te ruiken in Capelle aan den IJssel. De eerste paal van het nieuwe zwembad ging gisteren de grond in.

Jaren van plannen maken, ontwerpen bedenken en de precieze invulling uitstippelen krijgen eindelijk vorm op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg. Op de plek waar eerst het IJsselcollege stond, komt een multifunctioneel zwembad in combinatie met een sporthal.

Wethouders Nico van Veen (vastgoed) en Harriët Westerdijk (sport en recreatie) sloegen gisteren symbolisch de eerste paal in de grond.

Het was het tweede officiële moment van de bouw. In december onthulden de wethouders het bouwbord, samen met medewerkers van De Vries en Verburg Bouw. Voor de kale vlakte staat een groot bord met daarop een afbeelding van hoe het moderne gebouw er straks uit moet komen te zien.

Vertraging

De verwachting is dat het nieuwe zwembad volgend jaar klaar is om te gebruiken. De bouw liep eerder maanden vertraging op, omdat de levertijd van heipalen langer was dan verwacht.

Een extra mooi moment dus dat wethouders Van Veen en Westerdijk die eerste heipaal de grond in mochten slaan. ,,We zijn nu echt aan het bouwen. In 2020 staat er een complex waar onderwijs en sport samenkomen", aldus Westerdijk. ,,Op een geweldige plek in het centrum van de stad. Iedere Capellenaar kan er straks terecht om te sporten of bijvoorbeeld baantjes te trekken.” Het nieuwe zwembad is een vervanging van het verouderde zwembad de Blinkert. Van het nieuwe gebouw zullen zowel scholen als sportverenigingen gebruik maken.

Er komt een doelgroepenbad van 10 bij 15 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijdbad van 25 bij 16 meter met zes banen en een diepte van 2,5 meter. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune die plek biedt aan tweehonderd toeschouwers. Tussen de beide ruimtes komt een horecagelegenheid. Van daaruit kun je zowel het zwembad als de sporthal in kijken. Er wordt gezorgd voor een grote fietsenstalling en genoeg parkeergelegenheid.

Het Blinkertgebied wordt na de sluiting van het oude zwembad herontwikkeld.

Klik hier voor het volledige artikel.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven