• header-over-ons.jpg

« Terug

Bilthoven heeft er 99 sociale huurwoningen bij

07 - Bilthoven - 1.JPG14 dec

AD - Met de naderende voltooiing van het appartementencomplex De Leijen-Zuid in Bilthoven komt er weer beweging in de sociale huizenmarkt. Een beetje beweging, want de wachttijd van ruim tien jaar op een sociale huurwoning in de gemeente De Bilt zal er niet direct korter mee worden.

De eerste plannen gingen uit van de bouw van een verpleeghuis, vertelt beleidsadviseur Anneke Dijk. „In de loop van de ontwikkeling van de plannen werd duidelijk dat ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Toen is het project bijgesteld. Binnen het bestemmingsplan was al rekening gehouden met bestemming zorg. Dus dat werd onderdeel van het nieuwe project.”

SSW is opdrachtgever van het nieuwbouwproject, dat wordt uitgevoerd door aannemer De Vries en Verburg en GBS Architecten. Projectleider Ton Oostveen legt uit dat SSW eigenaar wordt.

Duurzaam en gasloos

Oostveen noemt de speerpunten van het project: het moest duurzaam en gasloos zijn. „Elke woning is voorzien van speciale apparatuur om warmte uit de afgevoerde lucht terug te winnen en heeft een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen.” Die apparatuur neemt volgens Oostveen best veel ruimte in. Hij laat de technische ruimte zien waar beide apparaten van het formaat grote koelkast staan.

Aanstaande maandag krijgen de eerste tien huurders de sleutel. De huur gaat officieel per 1 januari in. Maar de huurders kunnen nu al werkzaamheden verrichten in de woning.

Zeshonderd

Volgens Anneke Dijk waren er bijna achthonderd belangstellenden voor de 99 woningen. „Dat zijn er door dubbele inschrijvingen uiteindelijk zeshonderd geworden. Die hadden we ook wel nodig om het complex verhuurd te krijgen. Vooral 65-plussers hadden zich aangemeld. Was de woning waarop ze hun oog hadden laten vallen al vergeven, dan haakten ze af. We zijn nu in gesprek met kandidaten voor de laatste twee woningen.”

Klik hier voor het volledige artikel.

SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven