• header-over-ons.jpg

« Terug

De Vries en Verburg opent vernieuwd en verduurzaamd kantoor

Opening VVB.JPG12 okt

PERSBERICHT - Op vrijdagmiddag 12 oktober 2018 is op feestelijke wijze het vernieuwde kantoor van De Vries en Verburg in Stolwijk geopend. Na een korte toespraak door Algemeen directeur Henk Aantjes, is door burgemeester R.S. Cazemier en wethouder J. Vente van Gemeente Krimpenerwaard op feestelijke wijze een tweetal bomen geplant. Met het planten van deze bomen wordt de verbouwing afgesloten. 

Met de verbouwing zet De Vries en Verburg een grote stap richting de klimaatdoelstellingen voor de reductie van de uitstoot van CO₂, zoals afgesproken in het klimaatakkoord in Parijs. Daarnaast biedt De Vries en Verburg hiermee een verbeterde werkomgeving voor haar werknemers. Bij de uitwerking van de plannen voor de verduurzaming is het welbevinden van de gebruikers van groot belang geweest. Met de uitbreiding van de kantine met een multifunctionele ruimte en het toepassen van 226 (!) zonnepanelen op het dak en zonwering in de gevel, LED-verlichting en een PCM-plafond, is het energieverbruik fors gedaald. Daarnaast is, door het stellen van hoge comforteisen, het binnenklimaat aanzienlijk verbeterd. Zo vindt ventilatie CO₂ gestuurd plaats en past de LED-verlichting zich aan het bioritme aan. Door het gebruik van een PCM-klimaatplafond (Phase Changing Material) is er minder  tocht en geluid doordat de warmte door het gehele plafond wordt opgenomen. 

Tijdens de verbouwing is gebruik gemaakt van de oude bedrijfskleding van De Vries en Verburg als isolatiemateriaal en zorgt het groendak en de buitenbeplanting voor een plek die stimulerend werkt voor de biodiversiteit. Door een ruime bureauopstelling, veel beplanting rondom de werkplekken en de juiste akoestische voorzieningen is dit een uitnodigende plek geworden om te werken. Met de opening van het vernieuwde kantoor laat De Vries en Verburg zien dat rentmeesterschap niet alleen een zaak is van woorden, maar ook van daden.  

Na de openingshandeling werd het glas geheven met alle medewerkers van De Vries en Verburg en een aantal belangrijke bouwpartners. Ook de catering stond in het teken van duurzaamheid; door een lokale partij werd biologisch bier, wijn en fruitdrank geschonken, en werden biologische en fairtrade hapjes geserveerd.

SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven