• header-over-ons.jpg

« Terug

Capelle geeft opdracht nieuwbouw zwembad-sporthalcombinatie

De Pelikaan Contractondertekening.jpg06 sep

Capelle aan den IJssel, 5 september 2018 – De Vries en Verburg Bouw is na een aanbestedingsprocedure als beste partij uit de bus gekomen en mag de nieuwe zwembad-sporthalcombinatie in Capelle aan den IJssel bouwen. Woensdagmiddag tekenden de wethouders Van Veen (Vastgoed) en Westerdijk (Sport) de overeenkomst met het Stolwijkse bouwbedrijf. Het nieuwe zwembad vervangt medio 2020 het verouderde zwembad De Blinkert. Dit najaar starten de voorbereidingen voor de bouw. Naar verwachting gaan in februari de eerste heipalen de grond in.

Wethouder Harriët Westerdijk is trots dat de bouw van de nieuwe sportaccommodatie snel begint. “Capelle krijgt een prachtig sportcomplex op een ideale plek in de stad. Als de bouw op schema loopt kunnen medio 2020 Capellenaren hun baantjes al trekken in een splinternieuw zwembad.” Het sportcomplex herbergt behalve een zwembad ook een sporthal voor verenigingen en scholen. Westerdijk: “Multifunctioneel, overdag geschikt voor scholen, ’s avonds en in het weekend voor verenigingen en recreanten.”

Commercieel directeur Marco Dekker van De Vries en Verburg Bouw: “Wij zijn blij dat wij dit mooie en duurzame project aan onze orderportefeuille mogen toevoegen. Een project in onze eigen regio passend bij de duurzame ambities van ons bedrijf en daarbij is een korte reistijd voor onze medewerkers fijn.”

Duurzaamheid
Het nieuwe sportcomplex komt op de hoek van de Alkenlaan en Pelikaanweg, De indeling is ontworpen samen met Capelse sportverenigingen, Sportief Capelle en het Capelse basis- en voortgezet onderwijs. Om de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren krijgt het complex alleen elektrische installaties. Wethouder Nico van Veen: “Alle toekomstige gebruikers hebben meegepraat over de indeling. Het complex krijgt zonnepanelen en zonneboilers en geen gasaansluiting. Dat sluit aan bij de trend voor de toekomst om aardgasvrij te bouwen.”

Flexibel
De sporthal is met vouwwanden op te delen in 4 delen. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter en een 25 meter wedstrijdbad. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en zijn geschikt voor wedstrijdzwemmen, synchroom zwemmen en waterpolo. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst met zicht op beiden. Buiten komt er een grote fietsenstalling en voldoende parkeergelegenheid.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven