• header-over-ons.jpg

« Terug

Woningbouw voormalig terrein Den Oudsten stap dichterbij

Ondertekening woningbouw Den Oudsten-terrein.jpg12 jul

PERSBERICHT - Er zit schot in de plannen voor woningbouw op het voormalige terrein van Den Oudsten aan de Utrechtsestraatweg in Woerden. Het project Hof van Leyland bestaat uit ruim 170 nieuwe woningen, te bouwen in twee fasen. Half augustus komen het (ontwerp)bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter inzage. De eerste woningen kunnen naar verwachting eind 2018 in de verkoop. Het streven is om de eerste woningen medio 2020 op te leveren.

Het project Hof van Leyland bestaat uit verschillende typen woningen in diverse prijsklassen, zowel koop als huur. Alle woningen zijn aardgasvrij. De eerste voorbereidingen op het terrein zijn al in gang gezet.Zo is een nieuwe ecologische zone aangelegd en is gestart met het sloopwerk.

Directeur Victor Donk van De Vries en Verburg Ontwikkeling (projectontwikkelaar namens Maatschap Den Oudsten en eigenaar van de locatie): “Na afronding van de bestemmingsplanprocedure starten wij met de realisatie van Hof van Leyland: een prachtige woonwijk van ruim 170 nieuwe woningen langs verschillende hofjes. De wijk is ruim en groen van opzet en biedt keuze uit eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen. Wij kijken uit naar een voortvarende realisatie van deze prachtige woonplek!”

Ook wethouder Tymon de Weger (ruimtelijke ontwikkeling) is blij met de voortgang. “Dit plan voorziet in een grote behoefte. Tijdens informatieavonden is gebleken dat er veel belangstelling is voor de verschillende soorten woningen op dit terrein. Goed dus dat we deze nieuwe stappen kunnen zetten. Waar het gebied er nu nog wat verlaten bij ligt, krijgt Woerden er straks een aantrekkelijke woonwijk bij!”

Bestemmingsplan
Om de woningbouw mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan voor het Den Oudsten-terrein nodig. Nadat eerder het voorontwerp al ter inzage heeft gelegen, komt vanaf 15 augustus 2018 het ontwerpbestemmingsplan zes weken ter inzage. In deze periode wordt er ook nog een inloopavond georganiseerd . Meer informatie hierover is te lezen in de Woerdense Courant van 15 augustus 2018.

Goed woon- en leefklimaat
Om ervoor te zorgen dat het goed wonen en leven is in Hof van Leyland, is het belangrijk dat  geen zware industrie mogelijk is op het aangrenzende bedrijventerrein Breeveld. Dit zou bijvoorbeeld teveel geluidhinder kunnen geven. Daarom zijn afspraken gemaakt met het hier gevestigde BluePrint Automation om ook het bestemmingsplan voor dit bedrijventerrein gedeeltelijk aan te passen. Beide bestemmingsplannen komen tegelijk ter inzage.

Klik hier voor de publicatie in het AD.

« Terug

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

't Vaartland 8
2821 LH  Stolwijk

Tel: 0182-341741
E-mail: info@devriesverburg.nl

Scroll naar boven